Hrvatski doktor Vladimir Loknar objavio je u Zagrebu “Riječnik latinskog i hrvatskog jezika”, prenosi Portal24h. U njemu se nalazi 20.000 pojmova sa idejom stvaranja “novokroatskih” termina. I možete samo zamisliti koliko tu ima smešnih reči i genijalnih izuma!

Prenosimo najbolje:

Angina pektoris – srčana steznica

Fraktura – kostolom

Penis – spolnik

Menopauza – ženska mijena

Kondom – udna tuljica

Seks – usljedbena tjelospojka

Čuvanje maternjeg jezika jeste ok, ali braća Hrvati su sve to podigli na sasvim nivo još devedesetih od kada se sećamo kaiša kao “okolotrbušnog pantalodržača“, bicikla kao “međunožnog gurala, bombe kao “raznornice“, helikoptera kao “zrakomlata“. I naravno porno filma kao “bludoslikopisa“.

9 KOMENTARI

  • Srpski jezik u odnosu na vas “nazovi” ,jezik, srpski jezik je isti jos od Vuka Laradjica i njgove reforme, srpskog jezika pre tristotinak godin a,prijatelju i danas je isti bez izmisljenih reci,koje vi izmisljate da bi imali razliku u odnosu na SRPSKI jezik,koji je pravi izvorni ocigledno jer mi nista ne menjamo u njemu,a vi stei sami sebi smesni umobolnici,tezak kompleks imate od srba to je cudo.Jer sami sebi necete da priznate da se pokatoliceni srbi .

 1. Taj Loknar i ekipa su obične budale koje nemaju pametnijeg posla nego izmišljaju gluposti. Zemlja propada, narod nema za kruh a ovi “doktori” primaju masne pare a za šta?
  Al bez brige imam i ja svoj riječnik a on kaže doktor jezikoslovac je – jebivjetar.
  Pozdrav iz Hrvatske!

 2. Novokomponovani narod mora da ima novokomponovani jezik. Nesto su pokrali sto je nase ( srpsko ) i prozvali ga hrvatskim, a nesto moraju da smisle i novo, cisto da bi se eto malo razlikovali. To se desava kad Srbi ( novokomponovani Hrvati ) vise ne zele da budu Srbi vec neko drugi. Mislim da i u psihopatologiji postoji struacn naziv za ovako nesto.

 3. dajte ljudi, pustite ih neka se razlikuju.
  licno bih voleo da imaju novi jezik koji mi srbi ne treba da razumemo.
  najbitnije je da oni nas razumeju a prave se da neznaju srpski.
  pa kad su uspeli da imena meseca u kalendaru promene, sta reci za drugo.
  i srbi bi mogli da im pomognu oko tog problema 🙂

 4. Sto se tice to za 3 prsta – to je hrvatski pozdrav, oni vole 3 prsta !
  Ti si prijatelju pogresio, nemojte da velicate bas hrvatsku i USTASKI POZDRAV 3 prsta, odnosno pozdrav nemackih SS jedinica.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime