Niški aerodrom Konstantin Veliki je u borbi za pridobijanje aviokompanija snizio cene svih aerodromskih usluga i to na samo jedan evro po putniku po čemu je možda postao i najjeftiniji na svetu, piše portal Aviokarta.net

Njemu najbliži po iznosu je rumunski aerodrom u Targu Murešu, koji od putnika naplaćuje 1,7 evra.

Ovakva odluka o novim cenama putničkog servisa ali i aerodromskih usluga doneta je u želji da se na niški aerodrom privuku aviokompanije koje bi sa njega uspostavile redovan putnički saobraćaj.

A to bi trebalo da se desi uskoro pošto je navodno sa jednom aviokompanijom upravo postignut dogovor o uspostavljanju redovnog saobraćaja i to će uskoro biti i objavljeno.

Ova kompanija će sudeći prema novim cenama na niškom aerodromu proći odlično, pošto su one gotovo simbolične. Što znači da će i karte biti povoljne.

Za sletanje (landing) će morati da izdvoji 0,75 evra po putniku umesto 8,5 evra po toni aviona, za uslugu prihavata i otprema vazduhoplova (handling) 1,25 evra po putniku umesto 750 evra (za avion veličine Airbusa A319).

Predstavnici aerodroma se nadaju da će uz nove cene i uz novu državnu politiku koja želi da preusmeri niskobudžetne aviokompanije sa "prebukiranog" beogradskog aerodroma i niški aerodorm uspeti da napokon povrati redovne linije.