Nešto se dešava u Severnoj Koreji u poslednjih mesec dana. Za početak, čudno je da se mladi vođa najzatvorenije zemlje sveta nije pojavio u javnosti već mesec dana, tačnije od 3. septembra.

 

Informacije su naravno oskudne, ali čini se da je bolestan. Navodno zbog previše kilograma ima probleme sa zglobovima. Na nekim snimcima iz poslednjeg perioda se i vidi da teško hoda.

Na osnovu nekih podataka moguće je da je Kim Jong Un bio na operaciji i da se oporavlja.

 

Sa druge strane, pre nekoliko dana su se pojavile informacije da je Severna Koreja u nekom obliku vandrednog stanja i da je stanovnicima zabranjeno bilo kakvo okupljanje kao i da je primećeno prisustvo vojske na ulicama Pjong Janga. Više nego inače.

Juče su se pojavile i informacije da je vlast preuzela mlađa sestra diktatora Kim Yo Jong. Nije jasno da li samo privremeno ili trajno.

Takođe, nedavno je prebegli agent iz Severne Koreje Jang Jin Sung rekao da Kim Jong Un praktično više ne vlada zemljom i da su upravljanje preuzeli vojnici iz moćnog Odeljenja za vođstvo i organizaciju.

Istovremeno, visoki generali iz ove zemlje su se neočekivano pojavili na Azijskim igrama u Južnoj Koreji uključujući i drugog najmoćnijeg čoveka u zemlji maršala Hwang Pyong-so. A to je vrlo čudno kažu analitičari.

Šta god da je, biće zanimljivo videti. A možda su se i samo pritajili i smišljaju planove kako da u pepeo raznesu imperijalističku đubrad sa zapada…

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime