Da li se sećate Odiseje Artura Klarka i detalja o sukobu Rusije i Amerike? A onda i astronauta koji su zajedno na putu ka Jupiteru ali zbog sukoba na zemlji imaju probleme u dalekom svemiru?

E pa nešto slično se dešava na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Sve je počelo kada je na ruskom modulu otkrivena rupa kroz koju je cureo vazduh.

Onda je otkriveno da je rupa izbušena bušilicom. Pa su Rusi između redova rekli da bi možda za to mogli da budu krivi Američki astronauti. Koji su to naravno demantovali.

A sada Ruska svemirska korporacija Roskosmos razmatra mogućnost da američkoj agenciji NASA predloži zajedničko putovanje u svemir kako bi se proverila površina svemirskog broda Soyuz MS-09.

“Ovim gestom bi se Amerikanci uverili da je tačna ruska istraga po pitanju prisustva rupa na brodu”, rekao je predstavnik Roskosmosa.

U planu je da ruski astronauti u novembru izađu u otvoreni kosmos kako bi proverili da li postoji rupa na brodu, kao i da li postoje neka druga oštećenja na površini letelice.

A i da se ustanovi kako je rupa nastala.

Pre dve nedelje je ustanovljeno da brod gubi kiseonik, nakon čega je pronađena pukotina u odeljenju za boravak.

1 KOMENTAR

  1. Od vladara Amerike se sve moze ocekivati, jer su oni nenadmasni po podlostima i zlocinima . Amerikom vladaju pohlepne psihopate, ljudi deformisanih mozgova , a zvanicna vlada (State Departmant) nema kontrolu nad psihopatama koji kontrolisu Pentagon, CIA , NATO , FBI i mnoge tajne organizacije koje sluze privatnim iteresima psihopata . Te psihopate mogu se definisati nazivom “korporativna mafija” .

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime