Naravno, svi se dičimo precima, volimo ih i pričamo sve najlepše o njima. Ali kada se malo zaviri u njihov svakodnevni život vidi se da su radili tako bizarne stvari da je čudo kako preživeše.

Staklo i guma u grudima

Žene su oduvek primenjivale razno razne metode za ulepšavanje. Grudi su, kao simbol ženstvenosti, često bile u centru tih metoda kojima je trebalo da se povećaju, promene, doteraju. Prvu operaciju na grudima obavio je 1895. godine Vincenz Czerny. Lekari su koristili različite materijale za povećanje grudi, kao što su slonovača, staklene kugle, mlevenu gumu i ko zna šta još.

Sumpor za farbanje kose

Naši preci su od davnina koristili biljke za bojenje kose. Ali to nije bilo postojano i boja bi brzo nestajala. Grci i Rimljani su smislili trajnu boju za kosu koja se sastojala od različitih hemikalija uključujući i sumpor.

Bušenje lobanje za isterivanje duhova

Bušenje lobanje bilo je veoma popularno među lekraima. Koristili su ovu jezivu metodu za lečenje glavobolje, infekcije, konvulzija. Mislili su da su različite bolesti prouzrokovane zlim duhovima unutar ljudske glave, pa su bušili rupe na lobanji kako bi duhovi mogli da izađu napolje. I zamislite ustanovljeno je posle istraživanja lobanja koje su pronađene, neki pacijenti su preživeli ove surove metode lečenja.

Životinjska kaka je lek

Malo je odvratno, ali je tako, ljudi su nekada koristili životinjski izmet za lečenje različitih bolesti. U staroj Grčkoj se verovale da se krokodilski izmet može koristiti kao odlično kontraceptivno sredstvo, pa su ga žene stavljale u vaginu. U drevnom Egiptu, ratnici su stavljali životinjski izmet na rane. Ovčji izmet upotrijebljavan je u škotskoj narodnoj medicini za lečenje velikih boginja ili odčepljivanje zapušenog nosa.

Preljuba se kažnjavala smrću

Očevi su imali vrlo veliki uticaj na celu porodicu, a posebno na svoje neudate ćerke. Birali su joj muža a ako bi uhvatili ćerku u intimnom odnosu pre braka očevi su ubijali ljubavnike a često i ćerku.

Beli luk odličan za testiranje trudnoće

Lekari su koristili razne metode i materijale za testiranje trudnoće. U 14 veku ženama  su savetovali da navlaže seme pšenice mokraćom a ako bi seme proklijalo značilo bi da je žena trudna. Drugi način sprovođenja testa trudnoće bio je stavljanje belog luka u vaginu pre spavanja. Sledećeg jutra, lekar bi mirisao ženski dah i tvrdio da je trudna ako je mogao da osetiti miris belog luka u dahu.