NASA je izgleda pronašla dokaze da postoji paralelni univerzum u kome vreme teče unazad.

Već neko vreme naučnici smatraju da bi tako nešto moglo da postoji a sada se čini da imamo i dokaz. Profesor Peter Gorham sa University of Hawai je vodio tim naučnika koji su uz pomoć ANITA uređaja pronašli dokaze koji bi mogli da potvrde ove teorije.

ANITA je inače balon sa 48 antena koje su iznad Antarktika detektovali čestice visoke energije, neutrine koji dolaze iz dalekog svemira. Neutrini su fundamentalne čestice našeg univerzuma i stvorene su tokom Velikog praska. Naučnicima mogu da ukažu na različite činjenice o Velikom prasku i nastanku svemira.

Pojednostavljeno, otkriveno je da neutrini ne samo da dolaze iz svemira već se kreću i u suprotnom smeru, odnosno iz leda. A to ne bi trebalo da je moguće.

I jedino objašnjenje koje za sada imaju jeste da je u Velikom prasku stvoren još jedan univerzum, identičan našem ali u kome je sve suprotno. Levo je desno, dole gore… neutrini se kreću suprotnim smemor. Pa tako logično i vreme teče unazad.

Mislite da je to ludo?

Ne koliko i činjenica da biste u tom univerzumu znali šta će se desiti u budućnosti, ali ne i ono što se desilo u prošlosti.