Putovanja na daleke egzotične destinacije su divna. Ali mogu da budu i opasna. Pogotovo za devojke koje putuju same. Užasavajući zločini u kojem su žrtve ženske osobe zabrinjavaju posebno u nekim zemljama. Evo liste najopasnijih.

1. Indija
Bande često za svoje žrtve biraju turistkinje i broj slučajeva silovanja je u velikom porastu.

2. Brazil
Brazil jedna od zemalja sveta u kojoj je stopa nasilja izuzetno visoka. I kod njih je broj slučajeva silovanja u porastu. Pre određenog vremena u autobusu je silovana mlada Amerikanka, pred dečkom koga su zavezali.

3. Turska

MailOnline Travel navodi kako je ovo lepa zemlja ali da im čudan odnos prema ženama. Takođe nasilje nad ženama je, ističu, tabu tema u ovoj zemlji.

4. Tajland

Milioni turista posećuje ovu zemlju ali nasilje nije strano. Prošle godine je ubistvo Britanaca Davida Miilera i Hannah Witheridge koja je i silovana šokiralo svet.

5. Egipat
Nakon događaja iz 2011. godine u ovoj državi je povećan broj seksualnih napada. Jedna strana novinarka je silovana na sred trga u Kairu za vreme demostracija.

6. Kolumbija
Seksualno nasilje nad ženama je i dalje prošireno.

7. Južnoafrička Republika

Turizam je u razvoju u ovom delu afričkog kontinenta, ali ova zemlja je i dalje jedna od najnesigurnijih na svetu. Veliki broj slučaja silovanja, pljački, ranjavanja pištoljima itekako su tome doprineli.

8. Maroko

Prava žena skoro i da ne postoje u ovoj zemlji. Ženama koje putuju same savetuje se da pripaze na način oblačenja jer su stanovnici Maroka konzervativni i religiozni.

9. Meksiko
Stopa nasilja je visoka. Razmena vatre pucanjem iz pištolja i silovanja u sredstvima javnog prevoza su vrlo česta pojava.

10. Kenija
Oko 32 posto devojaka je u ovoj zemlji je žrtva seksualnog nasilja. Česte su i otmice turista.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime