Birokratija je zavladala našim životima! Zakoni uređuju skoro i kada smete da idete u WC! Zapravo bukvalno to uređuju!

A posledica je da su neki prilično čudni i naravno smešni Evo ih najluđi!

Ukoliko sanjate o besmrtnosti preselite se u grad Longyearbyen, koji se nalazi na norveškoj prekomorskoj teritoriji Svalbardu. Tu je zabranjeno umiranje. Razlog za to je činjenica da zbog niskih temperatura tokom cele godine tela ne trunu. Na grobljima je poslednji put neko pokopan još pre 70 godina. Ako prekršite zakon i umrete vlast će vas za kaznu prebaciti na kopno!

U Singapuru je od 1992. godine zabranjeno žvakati žvake.

Kada jedete u restoranu u Danskoj, niste obavezni da platite za hranu koju ste pojeli ukoliko, prema vašem mišljenju, niste siti posle obroka.
U Japanu je zabranjeno da budete gojazni.

Na Tajlandu je zabranjeno izaći iz kuće bez donjeg veša, voziti automobil bez majice ili gaziti po novcu.

Ukoliko se nalazite na safariju u Keniji i vaš lokalni vodič odjednom počne da se svlači i hoda go po savani, nemojte slediti njegov primer. Kenijcima je dozvoljeno da hodaju goli po savani, ali turistima ne.

U Danskoj ste prema zakonu obavezni da svaki put pre nego upalite automobil proverite ispod njega kako biste bili sigurni da tu nije zaspalo neko dete. Ali nije strašno ako završite u zatvoru pošto bežanje iz njega nije zabranjeno zakonom!

U Švajcarskoj je zabranjeno puštati vodu iz vodokotlića posle 22 sata.

Na Trinidadu i Tobagu je zabranjeno nositi maskirnu odeću.

Vlada Velike Britanije po zakonu sme da primeni silu kao odbranu od vanzemaljaca. Ali samo ako nemaju dozvolu vlade za invaziju!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime