Da li znate da postoje zemlje u kojima mogu da vas uhapse samo zato što nosite tange? Ali to nije ni približno najluđe! Evo suludih načina cenzure ženske seksualnosti.

Iran

Ova islamska republika je poznata po cenzuri! Recimo oni često zacrnjuju fotografije devojaka sa zapada kako bi u novinama bile "obučene" u skladu sa šerijatskim zakonom.

Muškarac i žena ne smeju da sede jedno blizu drugog, a bradati muškarci uvek moraju da budu prikazani kao pozitivci. Čak i u filmovima. Zbog toga se filmovi menjaju, izbacuju se nepogodne scene a neki se čak ni ne prikazuju. Naravno nošenje prigodne garderobe se podrazumeva.

Kina

Kina takođe cenzuriše filmove, Internet, a imaju i pravila protiv voajera. Policija kineske provincije Zhejiang tako je napravila grafikone koji će devojkama pomoći da izbegnu nestašne poglede. Recimo ispod mini suknje. Uz elementarno znanje matematike svaka mlada pionirka će tako znati kako da prekrsti noge i ne pokaže svoje gaće celom društvu u fabrici. Ali, i sami su shvatili da je to bilo malo glupo pa su sklonili crteže. Neke žene su navele i kako su, zapravo, bili korisniji voajerima da pronađu sigurnu tačku za osmatranje.

Saudijska Arabija

E oni su pravi majstori cenzure! U Saudijskoj Arabiji je sve to podignutno na sasvim drugi nivo. Čak i u prodavnicama veša do nedavno su radili samo muškarci. Pa su shvatili da je to malo neprijatno ženama, tako da sada rade samo žene. Sada je muškarcima zabranjeno da rade u prodavnicama ženskog veša! Naravo, žene sve vreme moraju da nose odeću koja pokriva SVE na njihovom telu. Čak i razgovor o telu je tabu. Važno je da se zabranjuje!

Ultraortodoksni Jevreji

Tumačenje starog jevrejskog zakona da muškarac i žena ne smeju da imaju nikakav kontakt ukoliko nisu venčani dovelo je do nekih vrlo čudnih pravila. Ultraortodoksni Jevreji  koriste odvojene autobuse, pa čak i trotoare. A neki imaju i takozvane "naočare čednosti". Tako oni koji ih nose mogu da zamrače neki deo ispred sebe kako ne bi kojim nesrećnim slučajem gledali ženska tela koja ih samo pozivaju na greh.

Ali to je ništa u poređenju sa grupom Sikrikim, koja broji oko sto religioznih fanatika. Oni su nedavno uništili prodavnicu sladoleda, pošto sladoled promoviše razvratno ponašanje.