Najluđa mapa sveta koju ste videli

Srbija prva u...

Postoji jedna svar u kojoj smo svi mi iz zemalja širom sveta isti! A to je da svi mislimo da smo u nečemu posebni i prvi! E pa evo mape koja prikazuje upravo to! Mada neće svi biti zadovoljni kada je vide!

I sigurno vas zanima u čemu je to Srbija prva? Pa, recimo u vaterpolu! Pogledajte i ostale zanimljivosti.

Argentina je prva u izvozu igrača u fudbalu. Honduras ima najveću stopu samoubistava. Venecuela ima najviše misica. Peru ima najviše bordera na pesku.

Najluđa mapa sveta koju ste videli

Rusija ima najviše nuklearnih bombi a Australija je prva po smrtonosnim životinjama i raku kože. Uzbekistan je najdalji od mora (po broju granicu koju moraju da pređu). Singapur je prvi u naučnim istraživanjima. Severna Koreja je najbolja u cenzuri. Novi Zeland u ragbiju. Japan u proizvodnji robota.

Najluđa mapa sveta koju ste videli

Azurna obala ima najviše smrti zbog malarije. Libija je prva po vrućini. Etiopija ima najviše dece koja rade. Somalija je prva na svetu po broju pirata. Palestinci su prvi sa najmanje obolelih od raka.

Najluđa mapa sveta koju ste videli

Švedska ima najviše ateista, a Francuska turista. Švajcarci imaju najviše zaposlenih stanovnika. Norvežani su prvi u demokratiji. Slovenci po broju kockarnica. Bugari su prvi po vlasništvu stanova u kojima žive. Španija je prva po količini kokaina koju koriste, a Češka po količini popijenog piva. Grčka u pušenju ali i potrošnji maslinovog ulja, a Bosna u broju minskih polja. Bravo!

Najluđa mapa sveta koju ste videli

Kanada je prva u proizvodnji sirupa od javora, dok Amerika ima najviše dobitnika Nobelove nagrade ali i najviše pojedenih viršli. U Meksiku najviše ljudi udara grom. via

 

Najluđa mapa sveta koju ste videli

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *