Najluđa teorija zavere do sada

Zašto je Amerika napala Irak? (nije zbog nafte)

Evo najluđe teorije zavere do sada. I odmah zaboravite na naftu, svetsku dominaciju, novi svetski poredak.

Amerika je napala i okupirala Irak zbog – da li ste spremni – zbog Zvezdane kapije.

Još u vreme kada je George W. Bush pričao o iračkom oružju za masovno uništenje bilo je jasno da tu nema baš istine. Oružje nikada nije pronađeno.

A sada je sve više pristalica teorije da ni oružje ni nafta niti borba za slobodu naroda Iraka nisu bili pravi razlozi rata.

Zanimljivo je da je čak i History Chanell snimio kratki dokumentarac o Zvezdanoj kapiji.

A napravili su je drevni Sumeri. Prva i najmisterioznija civilizacija na našoj Planeti.

Da se odmah razumemo, Sumeri su zaista čudni.

Recimo ne zna se kako su nastali, iako se zna da spadaju u prvu visokorazvijenu civilizaciju nastalu četiri hiljade godina pre Hrista u Mesopotamiji. Praktično ni iz čega oko 3800 godine p.n.e. njihova civilizacija je procvetala. Da bi se iznenada ugasila 2024. p.n.e. Niko ne zna zašto. Ne zna se ni odakle su došli i gde su bili pre nego što su došli na Bliski Istok.

Interesantno je da su lingvisti povezali druge jezike drevnih civilizacija (Egipta, Vavilonaca, Asiraca i Akađana) sa poznatim porodicama jezika, dok sumerski nema srodnike. Kao da je nastao potpuno nezavisno. Ali i pored toga, oni su prvi civilizovan narod koji je iza sebe ostavio pisane spomenike. Po svom jeziku i etničkim karakteristikama se su se vidno razlikovali od ostalog stanovništva.

Sumeri su takođe podigli prvi gradove. Zna se da su poštovali bogove koje su nazivali Anunaki.

To su činjenice. A baš tu počinje i teorija zavere.

Njene pristalice smatraju da su upravo Anunaki bili ne bogovi nego vanzemaljci.

Anunaki su dakle Sumerima pokazali jezik, pismo i sve veštine, a u sred današnjeg Iraka podigli su Zvezdanu kapiju, portal za putovanje krov prostor-vreme.

Ako vas baš zanima, nalazi se u Nasiriji, gradu 370 km jugoistočno od Bagdada, na mestu drevnog Ura. Tamo se nalazi veliki hram u kome se krije portal. Drugi tvrde kako je Zvezdana kapija bila u podrumu palate Sadama Huseina.

I zbog toga se i vode ratovi na Bliskom istoku…

…da, rekli smo vam da je glupo.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *