Razni problemi na aerodromu mogu da vam pokvare putovanje i odmor. Neljubazno osoblje i dugi redovi mogu da idu na živce i najstrpljivijem putniku.
 
Evo najneljubaznijih  i najprijateljskijih aerodroma u Evropi u ispitivanju koje je sproveo sajt Skyscanner.
 
Nije iznenađenje da je aerodrome Šarl De Gol u Parizu izglasan za najneljubazniji. Drugi po veličini u Evropi, ima više od 60 miliona putnika svake godine. Francuzi su poznati po svojoj netaktičnosti, a imaju tako  velike problem da su pariski prevoznici prošlog meseca čak lansirali kampanju da se stavi tačka na neljubaznosti sa posterima koji ukazuju lokalnom stanovništvu kako bi trebalo da se ponašaju.
 
Aerodrom u Moskvi je drugi na listi, a prati ga Istanbul, potom Hitrou u Londonu, a zatim Madridski aerodrom.
 
Hitrou je dobio loš rezultat, između ostalog i zbog nedavno održanih Olimpijskih igara i opšteg haosa. Putnici koji su tada bili na Hitrou mogli su da imaju brojne probleme; mnogo bivših radnika od kojih su neki imali samo osnovnu obuku i tako dalje…
 
Najprijateljskiji aerodrome u Evropi je Kopenhagen, a potom amsterdamski Shiphol i Stokholm. Barselona je na četvrtom mestu, a Frankfurt na petom.
 
Osoblje za ček in je bilo negde na dnu liste po ocenama, dok je obezbeđenje bilo podnošljivo, kao i restorani, prodavnice i osoblje u njima. 
 
Photo: Flickr

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime