Već smo pisali o najbolje čuvanim lokacijama na svetu, a sada vam predstavljamo i najtajnije od svih tajnih mesta. Neka su toliko tajna da nije sigurno ni da li postoje. Listu je napravio portal Listverse.com.

1. Baza Menwith Hill

Britanska vojna baza je sedište globalne špijunske mreže Echelon. To je najveća prislušna centrala na svetu koja može da prati SVE. Vaši mejlovi se čitaju skoro sigurno ako ortacima šaljete viceve o Bin Ladenu, a sada sigurno analiziraju i Domino Magazin zbog ovog teksta.

2. Soba 39

To je najmisterioznija organizacija u Severnoj Koreji, koja je i sama veoma misteriozna. Osnovana je 1970. godine, a smatra se da njom vlada dinastija Kim lično. Navodno su umešani u razne međunarodne kriminalne aktivnosti a sedište im je navodno u zgradi vladajuće Radničke stranke u Pjong Jangu, ali se to ne zna pošto niko nikada nije bio tamo i preživeo.

3. Reon 51

To je deo pustnje Nevada u SAD u kojoj se nalazi vojna baza za razvoj i testiranje eksperimentalnih letelica i oružja. Area 51 važi za mesto gde sleću vanzemaljci a američka vojska testira svemirske letelice i slično. Iako sve zvuči kao još jedna urbana legenda, svi nepozvani posetioci mogu biti ubiVeni na licu mesta.

4. Klub belih džentlmena

Najekskluzivniji klub za muškarce u Velikoj Britaniji je osnovan 1693. godine. Čak ni članovi kraljevske porodice ne mogu da uđu u klub dok ih vlasnici ne pozovu. Verovatno ni crnce ne primaju.

5. Metro 2

Staljin je navodno napravio još jedan metro ispod Moskve samo za sebe. Ruske vlasti ne potvrđuju ni negiraju postojanje tajnog metroa a navodno povezuje Kremlj sa Federalnom službom bezbednosti (KGB), aerodrom Vnukovo 2 i podzemni grad Ramenki. Voleo čovek da se vozi metroom.

6. Sklonište Mount Weather

Ovo je poslednje mesto na kome ćete poželeti da se nađete pošto su ga Amerikanci napravili pedesetih godina u strahu od atomskog napada. Ideja je da u njemu prežive ljudi koji će kasnije započeti novu civilizaciju ako ih radijacija ne ubije pre toga.

7. Tajne arhive u Vatikanu

Tamo nikada nećete ući, pošto nikada nećete postati Papa!

8. Grad Mezhgorye

Mezhagorye je grad u Rusiji zatvorenog tipa. Amerikancima misle da ceo grad radi u podzemnim institucijama za vojsku ali niko nema pojma šta tačno rade. Grad je osnovan 1979. godine a pre toga ni blizu nije bilo ničega. A svi znamo da se grad u Sibiru ne pravi iz čiste dosade.

3 KOMENTARI

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime