Nagradna igra sa računima – Uzmi račun 2020 – ponovo počinje. I nadamo se da ste počeli da skupljate fiskalne račune još od početka septembra.

Evo šta bi sve trebalo da znate.

Nagradna igra sa računima – Uzmi račun 2020

Nagradnu igru Uzmi račun 2020 ogranizuje Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo finansija, baš kao što je to slučaj još od 2017 godine. Još uvek nema zvaničnih detalja, ali je sve izvesnije da će od 15. novembra koverte sa računima besplatno moći da se šalju, baš kao i prošle godine. Ranije je ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da će se i ove godine organizovati nagradna igra i da građani već sada mogu da skupljaju fiskalne račune

Očekuju se dva izvlačenja, jedno u novembru i drugo pred Novu godinu. Drugi krug igre se očekuje već početkom 2021 godine.

Pravila za učešće u nagradnoj igri su dosta jednostavna. U koverte je potrebno da ubacite najmanje 10 fiskalnih računa vrednsoti od najmanje 100 dinara koji su izadi posle 1. septembra 2020 godine.

I sve pošaljete Ministarstvu finansija. Koverte i slanje računa će, očekuje se, biti besplatni u Pošti.

Nagradna-igra-sa-racunima---Uzmi-racun-2020
Nagradna-igra-sa-racunima—Uzmi-racun-2020

Verovatno vas zanimaju i nagrade? Među njima će biti 60 automobila Fiat 500L, 10 stanova u Zemunskim kapijama i 2 luksuzna stana u Beogradu na vodi.

Pravo učešća imaće sva punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Srbije. Ne zaboravite da maloletna lica nemaju pravo da učestvuju u nagradnoj igri.

Cilj nagradne igre je borba protiv sive ekonomije, kao i edukacija građana Srbije o važnosti fiskalne politike, legalnog poslovanja i posledično izdavanja računa u maloprodaji.

Zanimljivo je da je bilo i efekata. Tako je tokom trajanja prethodne nagradne igre uočena veća spremnost građana da ukažu na slučajeve poslovanja mimo propisa, sa 13 posto više prijava od januara do aprila 2018. u odnosu na isti period 2017. godine i čak 55 odsto prijava više u odnosu na 2016.

Dakle Nagradna igra sa računima će i ove godine doneti veliko interesovanje kod građana to je izvesno.

A koliko je ova nagradna igra popularna u Srbiji govori i masovnost odaziva na prethodnim izvlačenjima. Recimo Nagradna igra Uzmi račun i pobedi prvi put je bila organizovana u martu 2017. i to sa nagradnim fondom od 135 miliona dinara. Drugi ciklus je bio početkom 2018 kada je poslato 11 miliona koverata a učestvovalo je čak 41 odsto punoletnih građana.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime