Važno je znati na šta treba obratiti pažnju kada tražite novi posao. Stručnjaci imaju neke savete za vas koji će vam možda dobro doći.

Na prvom mestu je svakako zarada. Treba videti da li je zarada redovna zato se raspitajte o poslodavcu, potražite informacije preko interneta.

Morate videti da li su u zaradu uključene neke beneficije, recimo rad na daljinu, plaćanje putovanja, nagrade za dobar rad ili prekoračenje norme, korišćenje automobila kompanije, obuka za posao i sl…

Bitno je i koliko kompanija plaća za zdravstveno osiguranje, doprinose za penziju.

Raspitajte se i kakva je politika odmora i bolovanja, može li se raditi od kuće ako vam to odgovara.

Ako imate dobre uslove u staroj firmi a mislite da vam je zarada mala borite se za sebe. Tražite od poslodavca povaćanje zarade, objasnite zbog čega i podsetite na svoje dobre rezultate.

Razgovor za novi posao nemojte obavljati preko telefona. Važno je da upoznate poslodavca i vidite kako izgledaju ambijent, zaposleni, atmosfera.

Ako šaljete CV nikako ga ne šaljite sa e-mail adrese firme u kojoj trenutno radite. Poslodavci ovo smatraju neprofesionalnim a ako vaš sadašnji ne zna da tražite novi posao a pročita vaš CV i komunikaciju za novi posao to neće biti ugodno ni njemu ni vama.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime