Mlade Tunižanke vode rat seksom?

Ako je za viši cilj onda je dozvoljeno: Ludost na Bliskom istoku uzima maha

Brojne Tunižanke otišle su u Siriju gde vode džihad al-nikah (sveti seksualni rat). Ako vam nije baš jasno što to znači evo objašnjenja. One imaju brojne seksualne odnose sa islamskim borcima kako bi ih podržale u borbi, javlja AFP.

"Imaju seksualne odnose sa dvadeset, trideset, sto boraca u ime džihada al-nikaha a onda se vraćaju trudne", izjavio je ministar unutarnjih poslova Tunisa Lotfi Ben Jeddou pred nacionalnom skupštinom navodeći da je to sve veći problem za tu zemlju.

U islamu institucija džihad al-nikaha dozvoljava vanbračne seksualne odnose sa više partnera, a neki vođe salafista smatraju ju legitimnim oblikom svetog rata.

Tuniske novine pišu o stotinama žena koje se nalaze u Siriji na svojoj svetoj dužnosti.

 

Prosto ne znamo šta da kažemo na ovo.

4 thoughts on “Mlade Tunižanke vode rat seksom?”

  1. Ovo je pogana šitska propaganda protiv islama i čestitih muslimanki.. Ako proguglate pojam “ džihad al-nikah“ vidjećete da ovu vijest plasiraju samo dvije šitske stranice i obje su iz Irana…Poznato je da se u Siriji odvija borba između sunnita (pobunjenici) i šiita (Asadova vojska)..Te je ovo samo jedna od specijalnih oblika obmanjivačke propagande protiv sunnitskih muslimanki…Kad smo već kod morala, neka se zna i to da su šiti ohalali muta brak tj, privremeni brak koji po njihovim riječima može trajati jedan dan pa čak i sat, dočim, mi muslimani (sunniti) to ne praktikujemo jer je to kod nas HARAM prema mišljenju islamskih učenjaka …. Znajte da kaže Allah Uzvišeni u Kur’anu časnom: “ Zaista oni koji potvaraju čestite, bezazlene vjernice, neka budu prokleti na ovom i na onom svijetu; njih čeka patnja nesnosna, na Dan kada protiv njih budu svjedočili jezici njihovi, i ruke njihove, i noge njihove za ono što su radili.“ (Kur’an – Nur, 23-24)

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *