Ako mislite da vas maske štite a da vi možete da se približite nekom previše i da pričate kao da virusa nema, da se poljubite i zagrlite mnogo se varate.

Maska ne znači da se ukida socijalno distanciranje. Nema približavanja, pravilo je jasno.

Treba imati u vidu da ima ljudi koji nemaju simptome ali mogu biti prenosioci covida 19. Zato je neophodno da se distancirate i da tome naučite i svoju decu.

Ako vam se desi da sretnete prijatelja, komšiju, kolegu koji kreće ka vama i približava se, opomenite ga bez lažnog stida. Bolje je sprečiti nego lečiti.

Rastojanje je najvažnije u zaštiti od virusa. Pogotovo kada znamo da ni medicinske a ni one maske napravljene kod kuće ne štite sto posto.

Čak i ako su maske neropusne, što nije uvek stopostotno, vazduh i virus u njemu može ući sa strane ili preko nosa ako nije dobro napravljena maska. Naravno, može i preko očiju. Možete da nabavite i vizir pa da se zaštite preko celog lica.

Slušajte savete lekara, koji ističu da 30 neposlušnih pojedinaca može zaraziti stotinu drugih ljudi. Nemojte biti vi taj koji će preneti virus na druge. Budite odgovorni i mudri.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime