Zemunski mali umetnički centar – ZMUC i izdavačka kuća Kornet organizuju Letnji festival besmislenih i beskorisnih veština.
Festival je multimedijalnog karaktera, a jedini kriterijum kojim se rukovodi žiri festivala je besmislenost i beskorisnost predstavljene veštine ili umeća u svim vremenima i kulturama.

U selekciji veština biće diskvalifikovane one koje u jednoj kulturi jesu besmislene, ali u nekoj drugoj nisu (kao npr. podrigivanje posle jela). Veštine, dakle, moraju biti besmislene na svakom mestu i u svako vreme.

Pravo na učešće imaju radnici, vojna lica, penzioneri, učenici starijih razreda srednjih škola, studenti, državni službenici, menadžeri i umetnici svih profila, ulični prodavci i zakupci pijačnih tezgi, vlasnici STR-a, SZR-a, SUR-a, nezaposlena lica, vojnici na civilnom služenju vojnog roka, kao i svi koji misle da poseduju dovoljno besmislenih i beskorisnih znanja i veština.

Pravo na učešće nemaju profesionalni političari jer su, prema tumačenju članova žirija, njihova besmislena znanja i veštine van svake konkurencije.

Skupljanje, predstavljanje i dokumentovanje radova obavljaće se u periodu od novembra 2009. do aprila 2010. godine u prostorijama ZMUC-a. Stručni petočlani žiri odlučuje u maju šta je uvršćeno u program Festivala i sve učesnike obaveštava o rasporedu programa Festivala.

Veštine svih učesnika biće dokumentovane i objavljene u zajedničkoj elektronskoj publikaciji, kao beskorisno svedočanstvo jednog besmislenog događaja. Festival traje od 15. juna do 15. avgusta 2010. godine. Veštine će sukcesivno biti predstavljane tokom ovog perioda.

Vaše veštine možete predstaviti lično, preko obučenog predstavnika ili putem snimka. Prijavite se na mail gdenicATeunet.rs, ili poštom na Zemunski mali umetnički centar – ZMUC, Njegoševa 53, 11080 Zemun.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime