Servis za iznajmljivanje lokalnih prijatelja je pokrenula novinarka iz Portugala – Alice. Posle godina putovanja, obilaska svih kontinenata i pisanja o svojim putešestvijama, ona je zaključila da vam je neophodno da imate nekog prijatelja iz nekog grada kako biste potpuno okusili dušu i telo svakog mesta. Pa, mi smo ovo mogli da joj kažemo samo da nas je pitala, ali nema veze.

"Samo mešanjem sa lokalcima možete da stvarno upoznate grad i ljude, kulturu, umetnost i pravu hranu. Ona se zapravo krije od običnih turista", kaže Alice. Onda je svoju ideju podelila sa prijateljima, koji su se složili sa njom. Onda su svi zajedno pozvali još prijatelja i napravili ovaj zabavni projekat za sve putnike namernike koji zaista žele da upoznaju različite gradove na adresi rentalocalfriend.com. Za sada su prijateljima za iznajmljivanje pokriveni: Sao Paulo, Rio de Janeiro, Majami, Hawai, San Francisco, New York, Lisabon, Porto, Barcelona, London, Pariz, Šangaj, New Delhi.

Cene prijateljskog upoznavanja sa gradovima zavise od lokacija, vremenskog perioda i broja ljudi koji učestvuju, ali se kreću od 60 evra za dan pa naviše. Eto, danas čak i prijatelji mogu da se kupe.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime