Kim Jong Un: Trump je ludi deda

Situacija je eskalirala

Severno Korejski diktator Kim Jong Un izjavio je kako će ta zemlja razmotriti „najviši nivo tvrdih kontramera u istoriji“ protiv Sjedinjenih Američkih Država. To je reakcija na poslednji govor predsednika SAD Donalda Trumpa u UN kada je rekao da će „potpuno uništiti“ Severnu Koreju ako nastave da ugrožavaju Ameriku.

Kim je Trumpa nazvao „poremećenim dedom“, a njegove izjave „najžešćom objavom rata u istoriji“, prenosi agencija Reuters.

On je dodao kako Trumpov govor u Ujedinjenim nacija potvrđuje da je nuklearni program Pjongjanga bio „ispravan put“.

„Kao čovek koji predstavlja Demokratsku Narodnu Republiku Koreju i u ime dostojanstva i časti moje države i naroda, kao i u vlastito ime, učiniću da čovek koji ima svojstvo vrhovnog komandanta u SAD skupo plati za svoj govor“, rekao je Kim.

Takođe severnokorejski ministar inostranih poslova Ri Yong-ho izjavio je kako smatra da bi njegova zemlja mogla da testira hidrogensku bombu na Pacifičkom okeanu, prenosi južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Inače američki predsednik nazvao je u utorak severnokorejskog lidera raketašem u samoubilačkoj misiji, a u četvrtak je naložio uvođenje novih sankcija Severnoj Koreji.

I tako…

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *