Kim Jong-un vođa Severne Koreje, baš voli da drži govore, to smo se već uverili. Ovoga puta to je trajalo devet sati u Kongresu Severne Koreje.

Svoje poglede na sve moguće teme vrhovni vođa je izložio na Kongresu radničke partije, koji se od 1948. godine sastajao samo osam puta. I prvi put Kim se pojavio u generalskoj uniformi, što se videlo na državnoj televiziji. Ni ovoga puta nije bilo stranih posmatrača.

Na slikama koje emituje državna TV, većina učesnika ne nosi maske i to da bi pokazali svetu da pandemija nije pogodila Severnu Koreju, piše corriere.it. Taktika je bila sledeća, strane ambasade su morale da se zatvore, a godinu dana je zapečaćena granica sa Kinom.

Pohvalio se da im stižu interkontinentalni projektili, podmornice, taktičke nuklearne bojeve glave a sve to sa ciljem da “pokori SAD, glavnog neprijatelja”, kako je rekao.

Govoreći o ekonomskim rezultatima, petogodišnji plan je “dao loše rezultate u skoro svim sektorima,” priznao je Kim. Ali je obećao modernizaciju železnice i izgradnju stanova.

Sve u svemu, obećava “svetlu” budućnost. Verovatno će biti najbolji u Aziji i sve po redu. Poznato nam je to…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime