Svetski poznati dizajner, još jednom je dokazao svoju opčinjenost Beogradom. Naime, kako je potvrdio i u najnovijem intervjuu za kanadski dnevni list „The Globe and Mail”, Rašid je nedavno kupio i stan u beogradskom Bulevaru kralja Aleksandra.

Rašid, koji je radio za gotovo sve svetske modne brendove, kao ambasador prve Beogradske nedelje dizajna 2006. godine, izjavio je:
– Puno putujem, ali svaki put mi dokazujete da je Beograd sredina s najviše entuzijazma za dizajn. Ja bih to nazvao vašom nepresušnom strašću za životom koju obožavam i koja može da stvara čuda. Drago mi je da sam deo te energije.

U najnovijem intervjuu za kanadski list Rašid je ponovio da voli Srbiju i da je fasciniran Istočnom Evropom uopšte.
– Pariz, London, Milano, Stokholm, Madrid, Barselona, pa čak i Njujork, veoma su dosadni i banalni. Ne inspirišu me više. Istočnu Evropu vidim u skorijoj budućnosti ponovo kao poetičnu, romantičnu, umetničku i veoma intelektualnu, koja je bila pritisnuta socijalističkim i komunističkim režimima – izjavio je Rašid.

List navodi da kupovina stana u centru Beograda nije iznenađujuća, budući da je većina projekata Karima Rašida vezana za Balkan. Naime, Rašid trenutno radi novi imidž farmaceutskoj kompaniji „Pharmanova”, a dizajnira i za „Metalac”. Od drugih, takođe velikih i značajnih poslova, kanadski list navodi dizajniranje hotela u Beogradu i saradnju s kompjuterskom firmom „ComTrade”.

Upoznao devojku obučen u roze
SEDMORICA Kanadski list napominje da je svetski dizajner u dugogodišnjoj vezi sa Ivanom Purić, hemijskim inženjerom, koju je sreo na žurci u Beogradu. „Bio sam obučen potpuno u roze, u gomili poznatih ljudi, takođe obučenih veoma fensi i primetio sam je dok je šetala okružena sedmoricom muškaraca – opisao je Rašid svoj prvi susret s lepom Beograđanskom. Po povratku na Menhetn, Rašid je, navodi list, sa sobom poneo i parče Beograda – devojku.