1. Ako znaš da nastaviš rečenicu: Danas kada postajem pionir, dajem časnu pionirsku reč da ću….


ugled magazine, via
2. Ako si se osećao kao kod kuće od Vardara pa do Triglava


istorijski arhiv beograda

>>> Kako znaš da si odrastao osamdesetih?

 

3. Ako su tvoji imali siguran posao i sasvim lepo živeli (iako nisu baš mnogo radili)


istorijski arhiv beograda
4. I ako su kupili auto na kredit zbog koga se nisu previše sekirali


 
istorijski arhiv beograda
5. Ako i dalje misliš da je ovo najbolja stvar za doručak ikad napravljena


facebook
6. Ako ti je bilo potpuno svejedno ko je koje nacije


facebook
7. Kada niko nije imao baš sve ali nam to nije mnogo smetalo


istorijski arhiv beograda
8. A odlazak u vojsku je bio najvažniji trenutak u životu muškarca


istorijski arhiv beograda

>>> 13 stvari koje će ti vratiti veru u ljude!

 

9. Ako si imao crvenu maramu i bio ponosan zbog toga


jutarnji.hr
10. Ako znaš odakle je rečenica – "Osoba A predstavite se"


secanja.com
11. Ako ti ovo i danas pokreće nostalgiju


facebook
12. Ako si sa školom išao ovde


cvetanovic igor
13. Ili možda ovde…


juloml
14. I kada su svi znali šta je loše

15. A šta dobro


nicksarebi
16. Kada je tvoj pasoš stvarno bio vredan dokument i to širom sveta


roberta f.
17. A kada si bio bolestan mama bi ti kupila Politikin zabavnik i naravno nije otišla na posao


wikimedia
18. Ako tačno znaš šta je ovo?


youtube
19. I ko je ovo


facebook
20. ili šta se radilo sa ovim


facebook

 

>>> Istorija Srbije – Facebook verzija

 

21. Ako se sećaš legendarnog šopinga u Trstu


pristina
22. Ili možda svinjokolja kod rođaka na selu


László Szalai (Beyond silence)
23. I kada su domaće firme bile cenjene (i bar jednom si leteo JAT-om sa starim znakom)


eduard marmet
24. A nismo zaobilazili knjige domaćih autora u širokom krugu


 
istorijski arhiv beograda
25. I ako si na odmoru jeo viršle iz ovakvog kioska


 
razmisljanka
26. A imao si i ovo


facebook
27. Zato što je dinar ipak vredeo nešto


timur lenk
28. A zbog ovakve stvari te nije bila sramota nego si bio ponosan


wikimedia, pinki
29. I naravno, ako si se bar jednom vozio Fićom


dani 7c3
Klikni Like da i drugi vide!

17 KOMENTARI

 1. Sada imam 79 godina ,a iz toga se vidi da sam to vreme preizveo i za taj period mog zivota bio najsrecniji,najbezbedbiji ,bio zadovolan sa malim stvarima koje sam dobijao ,rado pohadjao skolu ,voleo roditelje ,eodbinu i drugove i drugariuca ,a svi smo jedno drugo zvali sa ” drug” ili ” drgarica”,to vreme se nikada nece vratiti ,a nove deneracije nam ne veruju da smo lepo ziveli i bili srecni kao niko drugi na svetu,postovani od svih susednih drzava ,cak su bili zavidni syo smo tako dobro i srecno ziveli,pozdrav svima koji su proveli taj deo zivota u doba kada sam i ja!

 2. Sve je nepobitno tačno, istinito jer sve to dobro pamtim. Pozdrav svima koji ovo pamte i slažu se da je bilo bolje i pravednije nego ovo danas divljekapitalistički…

 3. Drago mi je da vidim da je bar neko bio zadovoljan u Komunistickoj tiraniji, a to su oni kome nije bilo vazno kako se drugi muce i zive u mizeriji, a da nisi smeo da otvoris usta protiv Tita i partije. To je samo signal da su vremena ocajna u sadasnjim Balkanskim drzavam, a politicari koji te drzave vode to su deca titovi komunista. Ima nas koji smo pobegli od toga komunistickog raja. “Long leave Freedom”

 4. Ja bih samo citirao Abdulaha Sidrana, čoveka kome stvari nisu išle baš najbolje u toj državi a ipak je imao srca da kaže da “I da je bila sto puta gora od onog što je bila, opet bi bila sto puta bolja od ovog sada”. Još me zanima odakle slika br.8 jer prepoznajem ljude na njoj – to su vojnici iz iste čete u kojoj sam bio ja, klasa avgust 1984 klasarna Banjica, Beograd. Na njoj su Medić Darko, Prpić Juraj, Majić Šimo, Selman Džerard, Jurić Zvonko, Backović Milorad….

 5. Lepo napisano ALI pedesetih šesdesetih sedamdesetih nije baš bilo automobila i gužvi u saobraćaju kao danas, nisu baš svi išli na more ili skijanje, (neki da preko sindikata kao i danas)nisu svi baš dobili stanove itd. Jogurt i one viršle su bile super ali ne treba gledati preko stomaka a kad smo kod toga, najbolje je bilo za vreme Slobe (kad bi se vratio još jedan mandat). Dobio novogradnju za par maraka, plata u milijardama, sedeo na plaćenom par godina i redovno dobijao lični dohodak itd. Alo, BRE, SVAKO VREME JE BILO NEKOME DOBRO A NEKOME ĆAO ŽURIM. Pozdrav bez zadnje namere.

 6. U svakoj drzavi zaduzuju Vladajuci Presednici a naslednici vracaju,
  I njemacka vraca i hitlerove dugove, kao i od Helmut Schmidta, ili od Gerharda Schrödera. i tvoj tata Sto zaduzi ti moras da oduzis. Razmisli Milunka Pre vec sto Nesta napises

 7. Bravo Miko ako si joj rekao, a i ova Ana… krivi su Amerikanci, niko nama nije kriv nego smo mi sami krivi i odgovorni za sve sto se nama desilo i sto smo radili…

 8. alal njemu plajvajz kakve je budale drzao na okupu nemogu samo da se nacudim komentarima kako nisi mogao pricati svasta protiv njega pa si bio zatvoren i progonjen pa sad pricajte njega nema izvolite da vidim sta ce te od toga imati ali ne nepricate crkavate od gladi i izrabljuju nas a vi opet cutite a i ako kazete dobijete novcanu kaznu u vrijednosti dvije plate pa morate da dizete kredit koji neznate kako ce te vratiti a mozda ostane i vasim unucima da ga odplacuju jer vam udaraju kamate HAHAHAHAHAHA IRONIJA ZAR NE SAD SVI ROBUJEMO A KOD NJEGA SU ROBOVALI OVI STO NAM NAPLACUJU KAMATE EEEEE MOJ NARODE GLUPI

 9. Када су ти убили некога из фамилије само зато што је Србин или је био веран Краљу,Када су ти отели имовину коју су генерације стицале,када су убијали људе да би им отимали имовину,Када је на згаженооно најсветије што један народ има Срби понајвише,Пљунуто на јунсштво славне и тешке ратове,на Веру н Светосавље,када су затиране породице јер су поштени и виђенији домаћини у својим местима,Када је забрањен један Црњански,али је крлежа луппеж био под морање,када је забрањен Чика Јова Змајеј бре,Ђура Јакшић,Дучић.Када су забрањени Тесла и Пупин Миланковић,о Божи кочници ни данас се незна.Када је грађанско друштво нестало а дошла гамад олош на челу са пробисветом бр.1титом,помћбравар лопов лумперпролетаријат ,када су избациване вц.шоље,а нужда се вршила у дворишту,јер је вц служио за козе и пилиће,Онда је тито забранио и козе али то је тек прича ,поучна и рзлог зашто козе.
  Могу да набрајам до сутра.Никада се непповртило сањали смо гласно Србију поново самосталну и добили смо је а Боже драги здравља и снаге биће опет КРАЉЕВИНА СРБИЈА!!

Comments are closed.