Želja za zaradom i beskprupulozne korporacije će učiniti sve da dodaju još neki dinar na svoje račune. Više ni hrana nije sigurna, pa evo liste namirnica gde vas proizvođači najčešće varaju. Obično to rade tako što dodaju jeftinije sastojke. Nekada se oni čak neće naći ni na listi sastojaka, ali obično nisu baš toliko bezobrazni pa lako možete da otkrijete prevaru.

Maslinovo ulje
Proizvođači vrlo često u maslinovo ulje dodaju druga ulja koja su mnogo jeftinija, recimo kukuruzno. Zato proverite šta piše u sastavu ili kupujte samo od proverenih dobavljača.

Sokovi

Samo pogledajte sastav. Tu su šećeri i drugo voće koje ne piše velikim slovima.  Doktori kažu da sokovi zapravo nisu dobri za vas i pogotovo ne za vašu decu pošto imaju mnogo šećera i vrlo malo hranljivih sastojaka. Čak i ako su 100 posto ceđeno voće.

 

Saznajte i kako vas prodavnice varaju čim uđete!

Mleko
U mleko se dodaju veštački vitamini, boje, proteini i soja.

Med

Istraživanja ukazuju da je skoro pola proizvoda zapravo običan šećer pomešan sa vrlo malo pravog meda.

Šafran

Najskuplji začin na svetu obično nije to što mislite da jeste. Nemojte ga kupovati pošto to što mislite da je šafran zapravo nije.

Kafa

Da, i tu vas varaju i to češće nego što mislite pogotovo u malim prodavnicama. Pečeni kukuruz je recimo veoma čest dodatak kafi.

Hleb

Vrlo česta prevara se tiče crnog hleba. On mora da je napravljen od žitarica celog zrna, a umesto njega ćete dobiti beli hleb obojen veštačkim bojama.

 

Saznajte i kako vas prodavnice varaju čim uđete!

2 KOMENTARI

  1. a so, nitritna, kuhinjska, morska, je u ovom vremenu ekonomske krize cesto nejodirana iako to mora da bude, ali dzaba kad se danas skrece pogled za par stotina evra!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime