Sara Blagojević je herojka ove nedelje. Evo njene priče koju bi trebalo da pročitate!

U 5 ujutru išla sam na posao, kada sam primetila cvilenje i zavijanje. Shvatila sam da cvilenje dolazi iz šahta i skamenila sam se. To je bio veliki okrugli betonski šaht sa par rupa. Odmah sam počela da paničim i nisam htela da odem.

Nisam mogla da se pomirim da je sudbina jednoj miloj duši da umre sama u šahtu. Zvala sam sve žive brojeve. Vatrogasci su rekli da nije u njihovoj nadležnosti. Ja sam ih molila "dođite, šta vam znači 10 minuta, da jednom šipkom otvorite šaht?" Gospođa je odgovorila: "Ne možemo stvarno, šta ako bude baš u tom trenutku požar, koga da pošaljem na teren?"

Onda sam zvala policiju. Oni su rekli da nisu nadležni, pa sam zvala 1985 broj za vandredne situacije i tu je prvi put da neko hteo da pomogne. Zvali su Veterinu Beograd i čekala sami ih 2 sata pošto su rekli da će izaći na teren.

Međutim niko nije došao, pa sam opet pozvala, tada već nije bila treća smena već prva, dakle drugi ljudi. Onda su mi rekli da je štene veće spašeno, pa sam im objasnila da nije. Poslali su ekipu koji su došli, ali oni nisu bili nešto zainteresovani i odmah su otišli. Na kraju sam pozvala Vodovod i došli su momci, tri anđela koji su odmah pritekli u pomoć. Bili jako posvećeni i voljni da spasu psa, sve vreme su se šalili pogotovo Vladimir Petrović, stariji čika jako simpatičan.

 

Pokušavali smo da ga izvučemo, međutim štenac se uplašio i legao na sredinu voda koji se prostirao od jednog šahtovskog otvora do drugog. Mislila sam da je tu kraj i da neće imati strpljenja, da će da zatvore šaht i odu, jer smo pokušavali pola sata. Tada se njihov poslovođa dosetio da pozove kolegu Žarka Jasnića da doveze cisternu. Došao je, pustili smo vodu u taj slivnik, cev gde je pas.

 


I onda je pas krenuo pravo u naručje Dejanu Nedeljkoviću i tako smo ga spasili. Hvala im svima puno!

 

I momcima iz Securitas Services koji su bili tu, tešili me jer sam bila očajna i na sve načine pokušavali da otvore šaht.

 

Psa sam dovela kući okupala ga i naprašila protiv krpelja i buva. Na jadnička se zakačio svaki mogući parazit.

I evo ga okupanog i tako slatkog.

"Molim vas naglasite da pas traži dom i osobu koja će mu pružiti isto toliko ljubavi kojom on zrači i nesebično je daje", poručuje vam Sara. Ako želite da postanete deo ove divne priče, kontaktirajte Saru na Facebooku i udomite ovog divnog štenca. A na nama je samo da kažemo Bravo Saro, kada bi bilo više ljudi kao što si ti!

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime