Zove se Mark Cuvan, vlasnik je NBA tima a kako se obogatio napisao je u knjizi “If I Can Do It, You Can Do It.” Jednostavno, ako je on mogao, možete i vi. 

 
Evo njegovih uputstava za uspešan posao i dobru zaradu.
 
Ljubav
 
Ne započinjite posao, ne otvarajte firmu ako to ne volite, ako to ne želite svim srcem svojim i svim bićem svojim.
 
Saradnici
 
Neka vaši saradnici takođe vole posao koji rade i neka im posao bude zanimljiv, okruženje lepo i podsticajno. Nagradite one koji dobro rade, koji imaju sjajne ideje, družite se sa svojim saradnicima. 
 
Prodaja
 
Morate imati dobro urađen plan zarade i kako mislite da ostvarite dobit. Ništa ne prepustite slučaju.
 
Najbolji
 
Trudite se da budete najbolji u vašem poslu. Zaposlite najbolje ljude za glavne poslove, ostali zaposleni moraju da odgovaraju vašim zahtevima, da se lako uklope u poslovnu politiku i običaje firme.
 
Zajedništvo
 
Nemojte imati zasebne boksove već otvoreni prostor koji omogučava zaposlenim da budu u toku s trenutnim radnim tempom, to pruža i osećaj zajedništva. Kompanija bi trebalo da bude u jednom nivou.” Nisam zapošljavao osobe koje žele da lete prvom klasom ili da imaju ličnu sekretaricu,” napisao je Cuvan. 
 
Nepotrebno
 
Ne trošite novac na nepotrebne stvari. Siguran znak propasti start-up kompanije je kad počnete okolo da delite polo majice sa svojim logom. Ukoliko se reklamirate na nekom sajmu ili priredbi, normalno je da svojim zaposlenima podelite prepoznatljivu odeću, ali ukoliko smatrate da će oni to nositi nakon radnog vremena, varate se i očigledno nemate pametniju ideju kako da potrošite svoj novac. 
 
Volja
 
Svako ima želju da pobedi a ima i volju da to može da učini.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime