Kako će izgledati putovanje avionom posle korone? Pandemija covida 19 sve je promenila i više ništa neće biti kao pre. Pogotovo putovanja. A tako smo se uželeli planiranja, pakovanja, letenja, vožnje, dolazak u novi grad ili omiljeni u kojoj nam je rodbina. Ali će sada sve biti komplikovanije.

Mnoge avio kompanije su pred bankrotstvom ili su već propale. One koji nisu pripremaju se za start. Naravno i aerodromi će pretrpeti znatne izmene. A putnici će morati da imaju puno strpljenja.

Evo kako će izgledati putovanje avionom.

Aerodromi, avioni moraće detaljno da se čiste i dezinfikuju posle svakog leta. Za to će trebati vremena.

Prijavljivanje putnika će potrajati oko četiri sata, procenjuju stručnjaci. Obaviće se sanitarni pregled a putnici će morati da imaju potvrde da nisu pozitivni na koronu. Obavljaće se dezinfekcija prtljaga. Moraće da se nose maske za lice, rukavice i da se drži odstojanje.

Prolaziće se kroz deizinfekcione tunele. Mogući su i korona testovi na aerodromima.

Meriće se telesna temperatura, što se već radilo od kako se pojavio novi korona virus.

On lajn čekiranje i beskontakno plaćanje će biti obavezno. Takođe digitalna tehnologija i automatizacija biće veoma važni u budućnosti avio saobraćaja. Najavljuje se biometrijski ukrcaj a to znači da će se putnici ukrcavati u avion licem kao pasošem.

Osoblje će naravno nositi zaštitnu opremu.

Sve je ovo nešto novo, drugačije, komplikovanije. Ali avio saobraćaj mora u dogledno vreme da bude u funkciji. Kada će se to desiti zavisi od situacije i stanja sa pandemijom.

Uostalom, kada sve krene navići ćemo se kao i na mnoge druge novine koje su se desile kada je covid 19 ušao u naše živote.

1 KOMENTAR

  1. Putovati na more automobilom ove godine biće mnogo komplikovano zbog procedura na granicama, blago onima koji mogu da preko Royal Charter Service-a privatni letovi mogu sebi da priušte ovu uslugu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime