Već smo pisali o tome kada je najbolje kupiti avio karte, odnosno koliko ranije bi trebalo da ih rezervišete da biste prošli najbolje.

A sada znamo i kada je pravi trenutak za bookiranje hotela.

Novo istraživanje koju su sproveli ljudi iz aplikacije Hopper otkriva kada je smeštaj najjeftiniji.

Oni su analizirali na milione cena i zaključili da je dve nedelje pre puta idealan trenutak za rezervaciju, ako putujete u neki od velikih gradova, poput New Yorka.

Cene smeštaja se ne menjaju previše u periodu od tri do šest meseci pre putovanja, ali cene soba počinju da padaju oko 12 nedelja pre putovanja. Po pravilu su najniže tačno dve nedelje pre rezervacije.

https://www.instagram.com/p/By8ISOvh7Yg/

Istraživači su otkrili i da najbolju cenu možete da dobijete u poslednjem trenutku, odnosno dan ili dva pre putovanja. ALI, tada je i veliki rizik da nećete pronaći smeštaj koji vam odgovara. Upravo zato je najbolji trenutak za kupovinu dve nedelje ranije.

Ako planirate da putujete u manje gradove ili na popularne sezonske destinacije, poput onih blizu plaža, trebalo bi da rezervišete nešto ranije. Tačnije, cene su najžnije tri meseca pre rezervacije i posle toga će se verovatno povećavati, pogotovo poslednjih nekoliko dana.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime