Ima niz razloga zbog kojih bi trebalo razmisliti i promeni posla. Naravno, nije lako naći novo posao u našim uslovima ali vredi se potruditi. Bolje to nego da vam odlazak na posao izaziva stres, depresiju, nezadovoljstvo.
Evo nekih od razloga zbog kojih bi trebalo menjati posao.

Ljubav
Možda će ovo nekome izgledati neozbiljno ali je veoma važno da volite posao koji radite. Ako ste se zaposlili jer nije bilo drugih ponuda, ako ste izgubili interesovanje za posao koji radite menjajte ga. Nemojte pristajati na kompromise, šanse postoje, treba biti uporan.

Šef
Sa šefom nikako da se složite, kad pomislite na njega odmah se iznervirate. Sve ste pokušali ali nema napretka. Eto ga izvor nezadovoljstva. Zašto biste pili tablete za smirivanje, zašto bi urušavali zdravlje, nije to jedini posao koji možete da radite. Odmah krenite u potragu za novim poslom, ko traži taj i nađe.

Zdravlje
Nema tih para koja mogu da vam vrate izgubljeno zdravlje. Radite posao koji štetno utiče na vaše zdravlje. Morate prekinuti, kad imate zdravlje naći ćete i bolje poslove.

Učenje

Posao se pretvorio u dosadnu rutinu. Uvek isto, ništa novo ne učite, ne otvaraju se nove mogućnosti, proširivanje znanja i napredovanja. Nova saznanja donose radost i zadovoljstvo zato pokuašjte  da nađete novi posao, koji će pružati nova znanja i otvarati perspektivu.

Napredovanje
Vama se čini da napredujete ali šef nikako da vas obraduje unapređenjem. Popričajte s njim o problemima a ako se ne slažete potražite novi posao gde će poštovati vaše znanje i trud.

Tim
Stalno imate sukobe sa ljudima s kojima radite, ne možete da se složite oko osnovnih stvari. To je veliki problem jer je komunikacija i dobra saradnja s timom veoma važna kako bi se posao uradio dobro. Možda je to okidač da vam posao ne odgovara ili možda vi ne odgovarate tom poslu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime