Slika: IKEA se otvara 10. avgusta u Beogradu
Gradski život

IKEA se otvara 10. avgusta u Beogradu

Zvanično potvrđeno

IKEA se otvara 10. avgusta u Beogradu

Posle godina i godina čekanja taj dan se približava. IKEA je danas potvrdila da će prva robna kuća u Beogradu biti otvorena u četvrtak 10. avgusta.

“S velikim zadovoljstvom mogu da objavim da ćemo robnu kuću Beograd otvoriti u četvrtak, 10. avgusta, u 10 sati. Ovo će biti jubilarna 400. robna kuća IKEA u svetu, a Srbija će biti novo tržište za kompaniju IKEA ove godine i hteo bih da pozovem sve vaše čitaoce i građane Beograda da dođu i da nam se pridruže taj dan”, rekao je za Blic Stefan Vanoverbeke, generalni direktor IKEA jugoistočna Evropa.

Robna kuća u Beogradu nalazi se u Bubanj Potoku, na 14. km od trga Slavija. Objekat preko 30.000 m2 gde će posetioci moći da pronađu inspiraciju za uređenje doma i pun asortiman od oko 9.500 proizvoda. Na raspolaganju će takođe imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu i parking sa oko 1200 mesta, kao i punjač za elektomobile u neposrednoj blizini. Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10.00 do 21.00 čas, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20.00 časova.

Robna kuća IKEA ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta. Između ostalog, objekat ima sistem za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namerom da manje od 10% otpada ide na deponiju. Robna kuća poseduje geotermalne pumpe sa šest geotermalnih bunara koja služe za grejanje i hlađenje samog objekta. Sakupljena kišnica koristiće se za ispiranje toaleta i to je verovatno prvi takav primer u održavanju i radu robne kuće na tržištu Srbije. Sva unutrašnja i spoljna rasveta je LED čime se doprinosi da objekat ostvari velike uštede u potrošnji električne energije, a postavljeni solarni paneli na krovu objekta obezbeđuje deo potrebne energije za funkcionisanje objekta.

“Beograd je već dugo vremena na našoj mapi širenja poslovnih operacija. Ne znam da li znate, ali IKEA je daleke 1991. otvorila svoju prvu, malu prodavnicu u Beogradu, u blizini hotela Hajat. Nažalost, zbog nesrećnih događanja u regionu i međunarodnih sankcija, morali smo da je zatvorimo nakon samo godinu dana, iako su rezultati u to vreme bili fantastični – na dan otvaranja promet je bio četiri puta veći od planiranog, a četiri od pet posetilaca su izašli sa nekim kupljenim proizvodom, što je mnogo više nego globalni prosek. Bilo nam je jasno da je naš koncept funkcionalnog, lepo dizajniranog i kvalitetnog nameštaja po pristupačnoj ceni naišao na dobar prijem kod Beograđana. Ova lojalnost brendu je preživela i u prethodne dve i po decenije i mi smo odlučili da se vratimo ovde čim su se uslovi za to stvorili”, precizira Vanoverbeke.

Priču o toj prvoj prodavnici koja je koja je bila otvorena u Beogradu pročitajte na ovom linku.

Ovde možete da saznate 12 činjenica o kompaniji IKEA koje do sada niste čuli.

Priču o tome kako nastaju niske cene IKEA proizvoda imate ovde.

Ovde je reportaža o gradu odakle je potekla IKEA, a danas skoro svi koji tamo žive rade za nju.

 

 

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Gradski život

Više uGradski život

novogodišnje-rasprodaje-2018
Rasprodaje – Zima 2017 / 2018

Pregled najboljih novogodišnjih 2018 sniženja i akcija u Srbiji

Domino Magazin 13.12.2017
Misteriozni objekat proleteo pored zemlje

Naučnici misle da je možda i vanzemaljskog porekla

Domino Magazin 13.12.2017
Moćni saudijski princ ukinuo zabranu staru 35 godina

JUHU: Otvaraju se bioskopi

Domino Magazin 13.12.2017
Ova crna rupa krije tajnu o nastanku svemira?

Naučnici je nedavno otkrili

Domino Magazin 13.12.2017
NASA najavila novo veliko otkriće!

Kepler je otkrio NEŠTO zanimljivo!

Domino Magazin 12.12.2017
5 neočekivano najstarijih stvari u Srbiji

Ako ste mislili da znate koje su, NISTE bili u pravu!

Domino Magazin 12.12.2017
Lisica otela mački krevetac

A onda se pravila da je sve to normalno

Domino Magazin 12.12.2017
Američki vojnik koji je dezertirao u Severnu Koreju

Preminuo je u Japanu

Domino Magazin 12.12.2017
Ko je misteriozni predator koji jede velike bele ajkule

Sada je možda otkriveno

Domino Magazin 12.12.2017
Šta se to čuje na dnu okeana?

Vanzemaljske baze ili misteriozni zvuk Zemlje?

Domino Magazin 11.12.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.