Kompanija Ikea planira da prvu prodavnicu u Srbiji otvori 2013. godine.

Na današnjem sastanku predstavnici švedske kompanije obavestili su predsednika Srbije Borisa Tadića da je dugoročni plan te kompanije da otvori dve robne kuće u Beogradu i po jednu u Novom Sadu, Nišu i centralnoj Srbiji.

Dodaje se da je glavni izvršni direktor Ikee Mikael Ohlson upoznao Tadića s trenutnim statusom investicije te kompanije u Srbiji i potvrdio odlučnost u razvoju daljeg poslovanja na srpskom tržištu.

"Tadić je izrazio punu podršku planovima kompanije Ikea u Srbiji, ističući da će državne i lokalne institucije pomagati, shodno svojim mogućnostima i ovlašćenjima, rešavanje svih otvorenih pitanja u cilju efikasne realizacije ove važne investicije, koja će otvoriti nova radna mesta i pružiti široke mogućnosti razvoja domaće industrije", istaknuto je u saopštenju.

Nastojanja kompanije Ikea su da što pre počne sa izgradnjom prve robne kuće u Srbiji, koja će biti otvorena u Beogradu već sledeće godine.

"Uz uslov rešavanja svih administrativnih procedura i dobijanja neophodnih dozvola, Ikea je spremna da otvori prvu robnu kuću krajem 2013. godine", saopštio je kabinet predsednika Srbije.
 

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime