Ikea ipak NE dolazi u Srbiju 2016. godine

Ali evo kada će

Posle 10 godina najava, obećanja i rokova sada je, čini se, izvesno da će Ikea definitivno otvoriti prodavnicu u Srbiji. Tačnije u Bubanj Potoku pored auto puta.

Po najavama to je trebalo da se dogodi do kraja 2016. godine. Ali čini se da to neće biti baš tako.

U razgovoru za Danas Vladislav Lalić, direktor za razvoj kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu kaže da je od početka radova pa do otvaranja prodavnice potrebno oko 12 meseci. A radovi na izgradnji još nisu počeli. A 2016. godine je počela.

“Građevinsku dozvolu za izgradnju robne kuće u Bubanj potoku dobili smo u junu. U ovom trenutku čekamo da dobijemo još osam građevinskih dozvola za prateću infrastrukturu robne kuće koju planiramo da izgradimo na toj lokaciji”, objašnjava Lalić.

“Očekujemo da bi smo te dozvole mogli da pribavimo u narednih četiri do šest sedmica. Ne bi hteo da licitiram o konkretnom datumu početka izgradnje robne kuće i pratećih sadržaja jer je reč o zaista velikom objektu za čiju realizaciju treba ispuniti i obezbediti niz stvari ali se mi u kompaniji Ikea nadamo da bi do toga moglo da dođe u najkraćem vremenskom roku, što znači februar ili mart nastupajuće 2016. godine”, kaže Lalić.

Dakle, otvaranje pre februara ili marta 2017. ne očekujte.

“Naše iskustvo iz regiona i drugih zemalja generalno pokazuje da je za izgradnju robne kuće ovog tipa kojeg mi gradimo u Beogradu potrebno12 meseci. To je termin u kome bi trebalo očekivati da bude izgrađena naša robna kuća u Bubanj potoku. Hteo bih da naglasim da dosta toga zavisi od konkretne situacije na terenu, vremenskih uslova i još niza faktora pa je zaista nemoguće precizirati kada će tačno objekat biti otvoren. Pored građevinskog dela o kome sam pričao postoje i komercijalni aspekti koji će uticati na to kada će robna kuća početi sa radom. Drugim rečima, ne možemo robnu kuću da otvorimo bilo kog dana u godini jer postoje neke globalne komercijalne aktivnosti koje se u kompaniji Ikea implementiraju u isto vreme pa ćemo morati da vodimo računa i o tom faktoru.”

Znači moraćemo da sačekamo još malo na te ćufte i hot dog. Dobro, i taj nameštaj.

Kako ti se čini?
Pokaži to i drugima!

1 comment on “Ikea ipak NE dolazi u Srbiju 2016. godine”

  1. Имао сам прилику да упознам овог Лалића док је још био некакав менаџер Икее у Истанбулу. Човек је ретко неспособан што се и види по вишедеценијском „долажењу Икее у Србију“ које полако постаје урбана легенда и предмет спрдачине. Ако мене питате, мислим да ће се пре отворити Икеа на Антарктику, него у Србији док је он њен први човек овде.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *