Novo istraživanje otkriva da postoji tačan trenutak kada ćete prerasti Ikeu. Odnosno, potražiti nešto drugačije i posebno.

Firma Earnest sprovela je istraživanje na uzorku od 43.000 osoba i njihovoj kupovini nameštaja. Posebno se vodilo računa o godinama potrošača.

Pokazalo se da Ikeinim nameštajem najčešće stanove opremaju mladi od 24 godine. To se čini i vrlo logično jer se obično radi o prvom samostalnom uređenju stana i s malim budžetom, a istraživanje pokazuje da se u Ikeu vraćaju i sledećih deset godina. Osim povoljnih cena, ali savremenog i praktičnog dizajna, Ikea je idealna za početnike jer nudi ideje kako kombinirati ili čak preurediti prema svojim željama.

Dakle, u 34. godini službeno prerastajemo da volimo povoljne komade i sitnice iz poznate švedske frime pa tražimo nešto posebnije, sa ličnim pečatom, ali i često skuplje stvari.

U tridesetim takođe možemo da izdvojimo više novca za jedan komad nameštaja nego u dvadesetim. Takođe i bolje znamo kako želimo da nam izgleda stan u sledećim decenijama.

Earnest piše da su prosečne godine kupca koji kupuje u skupljim ili dizajnerskim radnjama od 31. do 33. godine.

Ali kada vam Ikea dođe u zemlju nešto kasnije, kao kod nas u Srbiju, onda valjda ovo ne važi?

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime