Ako ste se pitali šta jedu diktatori najzad možete da zadovoljite znatiželju. Viktorija Klark i Melisa Skot napisale su knjigu “Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants”.
Ovo su voleli da jedu tlačitelji:

Staljin

Josif Visarionovič Džugašvili ostao je veran gruzijskoj kuhinji. Na stolu je uvek morao da bude beli luk, orasi, šljive, šipak i mnogo, mnogo vina. Što je voleo vino, ne možete da zamislite. Njegove večere trajale su satima, kuvari su spremali đakonije, vino se točilo a jezive ideje se rađale u glavi diktatora. Među kuvarima je bio i Spiridon Putin deda ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kim Džong Il

Vođa Severne Koreje obožavao je pseće meso, supu od ajkule, govoreći da mu to poboljšava imunitet i daje snagu. A tek što je voleo “Hennessy” konjak, i nije mu smetalo što dolazi sa tog omraženog zapada. A ako sva zrna pirinča na tanjiru nisu bila iste veličine, oblika i boje jadna kuvarica više nikada ne bi kuvala, niti jela, piše Independent.

Hitler

Adolf Hitler je bio vegetarijanac. Čini se više iz zdravstvenih nego nekih drugih razloga, jer je smatrao da mu meso, jaja, mleko izazivaju nadutost i zatvor. Pred kraj života jeo je samo krompir pire i retku čorbu.

Idi Amin

Vojni diktator i predsednik Ugande Idi Amin skoro svaki dan je jeo meso pečene koze, biljku manioku i hleb od prosa. Specijalitet su mu bile pomorandže, govorio je da je to prirodna vijagra, pa bi pojeo 40 svakod dana. Mnogo je voleo i picu, KFC, pio je posle podne čaj a neki su pisali da je jeo čak i ljudsko meso.

Musolini

Italijanski fašistički vođa obožavao je salatice od naseckanog belog luka natopljenog uljem i limunovim sokom. Jeo je uvek sa porodicom, ženom Rakelom i petoro dece. Svi su morali da budu za stolom pre nego što dođe veliki vođa, jelo se uvek u isto vreme.

Nikolaj Čaušesku

Rumunski komunistički vođa voleo je šarana na rumunski način, vegetarijanske lazanje prelivene jajima i pavlakom, odrezak i salatu od paradjza, luka i fete.

Pol Pot

Vođa Crvenih kmera u Kambodži voleo je da jede divljač a vhunac zadovoljstva mu je pričinjavao gulaš od zmija. Jeo je puno svežeg voća, pio brendi i kineska vina.

Fransisko Masíjas Nguema

Prvi predsednik Ekvatorijalne Gvineje, koju su pod njegovom vladavinom zvali afričkim Dahauom, voleo je bang – čaj napravljen od lišća ženske biljke kanabisa i iboge, korena s halucinogenim dejstvom. Pričalo se da je bio kanibal koji je čuvao lobanje u frižideru.

Svi ovi diktatori strepeli su za svoj život pa je uvek neko pre njih morao da proba jelo kako bi bili sigurni da li je otrovano. I dok su se oni gostili narod je umirao od nemaštine i pri tom je još morao da veliča ove nastrane vladare.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime