Napolju je pakao, ali vi morate na posao ili u grad. Ok, nije frka. Evo ih 6 ideja koje će vam pomoći da lakše pregurate ovo vreme.

Dinja i lubenica

Dinja i lubenica su bogate vitaminima i mineralima a uz to su 90 posto voda. Čak i slaba dehidracija može oslabiti vašu energiju i pomutiti dobro raspoloženje pa slobodno počnite dan dinjom i lubenicom.

Palenta

Palenta ima složene ugljene hidrate. Za razliku od jednostavnih iz belog brašna oni se razgrađuju sporo i kontinuirano pa oslobađanje energije traje satima. Osim toga palentu možete napraviti za 10 minuta i jeftina je.

Orasi

Orasi su jedan od retkih izvora prirodnog melatonina, hormona koji prirodno proizvodimo kada zađe sunce. On nam pomaže da biološki sat uvek bude navijen i pomaže nam da zaspimo. Ako dovoljno spavate, lakše ćete izdržati naporan dan i vrućine.

Zeleni čaj

Umesto kafe i energetskih napitaka birajte čaj. Bogat je L-theaninom, aminokiselinom koja vam pomaže da budete bistrog uma. Može vas zaštiti od bolesti, prehlade i gripe za 23 posto.

Integralni pirinač
Bogat je magnezijumom, vlaknima i energijom. Dovoljna je jedna kašika dnevno da vam bude bolje. Neće vam teško pasti na stomak, ali će vam satima pružati energiju.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime