Sećate se priče o hrabrom jazavičaru Leu koji je nastradao spašavajući devojčicu?

E pa Leo će dobiti spomenik, kao što i zaslužuje!

Zahvaljujući inicijativi Pančevaca, u ovom gradu će biti podignut spomenik hrabrom jazavičaru, koji je spasio desetogodišnju devojčicu iz čeljusti bulmastifa.

Pas je devojčicu oborio na zemlju i ujeo za ruku. Prvi joj je u pomoć pritekao maleni Leo, koji je napao bulmastifa. Nažalost, Leo je par dana kasnije podlegao povredama.

Inicijativa za podizanje spomenika potom je pokrenuta na društvenim mrežama, a aktivisti pančevačkog društva prijatelja životinja "Ljubimci" su je i zvanično predali danas nadležnoj skupštinskoj komisiji.

Predsednik udruženja Ivan Kurajov rekao je za Radio-televiziju Vojvodine da ih je do sada kontaktiralo nekoliko hiljada ljudi, koji su podržali ideju postavljanja spomenika Leu.

"Naišli smo na pomoć, kako nadležnih gradskih institucija, tako i građana i praktično, zahvaljujući dobroj volji, spomenik neće ništa koštati", rekao je Kurajov.

On je dodao da će vajarka volonterski izvajati spomenik, da ni postament neće ništa koštati, a da se, nakon pisanja medija, javio i vlasnik privatne livnice, koji će besplatno izliti u bronzi spomenik u prirodnoj veličini hrabrog psa.

"Zahvaljući gradskim institucijama dobili smo i predlog lokacije, koja se nalazi u pančevačkoj narodnoj bašti. Prijatno smo bili iznenađeni i time što su se čak i zaposleni u Zavodu za zaštitu spomenika ponudili da finansijski pomognu, ukoliko bude potrebe", rekao je predsednik pančevačkog udruženja.

Predsednik Skupštine Pančeva, Filip Mitrović, poručio je da administracija neće predstavljati problem ovoj inicijativi i da će ona biti obrađena u najkraćem mogućem roku.

Pročitajte celu priču o maloj hrabrici Leu!
  izvor: rtv