HAARP ponovo radi! Sećate se sistema antena na Aljasci, koji je predstavljao inspiraciju za jednu od prvih teorija zavera? Naravno da se sećate!

Ali pred žestokom konkurencijom drugih sumanutih ideja, od trovanja iz aviona, preko raznih gluposti na temu vakcina pa do još luđih teorija zavera, HAARP je nekako zaboravljen i zapostavljen.

E pa sada se vraća i to na velika vrata, pošto ponovo radi!

Naučnici su potvrdili da sprovode nove eksperimente. Ovog puta šalju radio signale do Meseca i Jupitera i čekaju da se oni vrate do Zemlje.

Tokom deset dana sprovedeno je 13 eksperimenata.

“Oktobarska istraživačka kampanja je naš najveći i najraznovrsniji projekat do sada sa istraživačima i građanima koji su sarađivali širom planete”, rekla je Jessica Metthews, programska menadžerka HAARP-a.

Jedan od ciljeva novih eksperimenata je bio da se proveri kako tri postrojenja (na Aljasci, Kaliforniji i Novom Meksiku) mogu zajedno da rade kako bi se pratili asteroidi u blizini Zemlje.

Drugi eksperiment je poslao radio talase do Jupitera koji bi trebalo da se vrate do Zemlje i budu registrovani u Novom Meksiku.

HAARP je napravljen od 180 antena visoke frekvencije koje se nalaze na Aljasci. Postrojenje emituje radio talase koji se odbijaju o jonosferu. Inicijalno je napravljen za potrebe Vojske SAD i Vazduhoplovnih snaga.

Teoretičari zavera gde ste?

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime