Novi korona virus, covid 19 promenio je živote svih ljudi. Jedan od problema koji je doneo je i gubitak posla. Mnogi osećaju strah od budućnosti i šta će biti kada izgube posao.

Psihijatri i psiholozi savetuju da se suočite sa svojim strahom i pokušate na racionalan način da ga prebrodite. Osmislite šta bi mogli da uradite ako se stvarno desi sa ostanete bez posla ili ste već ostali. Ne odustajte, borite se, rešenje se uvek pronađe. Pričajte sa ljudima, iznesite na svetlo dana problem i možda će se naći neko ko će pomoći. Tražite rešenje, ne dozvolite da vas strah parališe. Uostalom, problema uvek ima i koliko ste ih samo prebrodili. Uvek je novi dan i nove mogućnosti su pred vama.

Veoma je važno da ne odustajete i da se ne prepuštate negativnim mislima i strahu.

Možda ne bi bilo loše da preko interneta i to besplatno naučite još neku veštinu koja će biti korisna za pronalaženje novog posla, ako stari izgubite. Pregledajte sajtove i vidite kakvi se stručnjaci traže i šta vi možete da ponudite.

Na mreži možete naći i besplatnu pomoć stručnjaka, potražite ako vas strah ne napušta.

Nemojte odustajati od trčanja, plivanja, vežbanja ili neke druge aktivnosti koja vam pomaže da održite ravnotežu i koju toliko volite. To će pomoći u fizičkom i u psihičkom smislu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime