Groblje za kućne ljubimce će uskoro postojati u Beogradu. Javno komunalno preduzeće “Pogrebne usluge” ubuduće će sahranjivati i kućne ljubimce, navodi Politika.

Groblje za kućne ljubimce Beograd

“U gradu je došlo do povećanja broja kućnih ljubimaca, a posebno pasa i mačaka, zbog čega je postojala potreba da se stvore uslovi za njihovo sahranjivanje. Ovo podrazumeva da se izgradi groblje za te namene, odredi preduzeće koje će se njime upravljati, odrede posebna mesta za sahranjivanje i omoguće vlasnicima koji to žele da svoje kućne ljubimce sahrane na humaniji način”, navedeno je u predlogu dopune Odluke o promeni osnivačkog akta “Pogrebne usluge”.

Takođe, saopšteno je kako će se uskoro završiti izgradnja groblja za kućne ljubimce i to u Bloku 51 u Novom Beogradu. Groblje bi tebalo da se prostire na oko 15.000 kvadratanih metara, saobraćajne i pešačke površine zauzimaju 3.200, površine za sahranjivanje 4.440, a površina zaštitnog zelenog pojasa biće 6.100 kvadratnih metara, da ima dovoljno prostora za sahranjivanje manjih životinja, ali i onih većih iz Zoo-vrta.

Planirano je da u samom grobnom kompleksu bude 820 grobnih mesta u nizu, još 730 predviđeno je u pošumljenom delu, a u rozarijumima i kolumbarijumima obezbeđeno je 730 mesta za urne.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime