Google Transit u Beogradu konačno radi. Jedna od najboljih opcija koja se nalazi u Google Mapama sada može da se koristi i u Srbiji, odnosno za sada u našem glavnom gradu.

Šta je zapravo Google Transit?

U pitanju je funkcija u Google Maps koja vam prikazuje kako da na određeno mesto stignete gradskim prevozom. Odnosno, dovoljno je da u aplikaciji ukucate željenu destinaciju i odaberete gradski prevoz. Dobićete predložene rute, autobuske linije koje vas vode kao i vozni red i očekivano vreme dolaska autobusa uz vreme putovanja do odabranog mesta.

Google Transit u Beogradu

Izvor podataka koje koristi Google za GTFS feed je baza Apexa (Bus Plus), dakle u pitanju su potpuno ažurni podaci iz autobusa gradskog prevoza. U Google Maps će sve biti prikazano i grafički na mapi, ali ćete dobiti i vremenske odrednice za svaku od deonica puta. Ovako izgleda na telefonu. U pitanju su dva ekrana, sa mapom i ponuđenim linijama gradskog prevoza, vremenima dolaska i trajanjem putovanja:

google-transit-u-beogradu
google-transit-u-beogradu

A ovako na računaru prikaz mape:

Google će vam čak i napisati cenu karte putovanja. Nezvanično se saznaje da se sistem još uhodava i da će za par dana biti potpuno funkcionalan. Ne zna se da li će Google Transit uskoro biti dostupan i u drugim gradovima u Srbiji i kada.

Inače, ova funkcija postoji već godinama (tačnije preko decenije) u mnogim velikim gradovima:

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime