Google Earth pokazuje klimatske promene koje su se desile u poslednjih 37 godina. Dakle, sada možete da se otisnete u 1984. godinu i gledate kako se naša zemlja menjala zbog klimatskih promena. Fascinanto ali i tužno šta se dešava na našoj planeti.

Pomoću ove aplikacije videćete povlačenje ledenjaka na Aljasci, pomeranje obale Chatham, Massachusetts, piše sciencealert.com.

Vidi se kako u poslednje skoro četiri decenije šume nestaju, gradovi rastu, reke i jezera se isušuju.

Možete da se usredsredite na jednu od pet predloženih kategorija, menjanje šuma, krhka lepota, izvori energije, zagrevanje planete i urbana ekonomija.

“Naša planeta je doživela brzu promenu životne sredine u proteklih pola veka, više nego bilo kada u ljudkoj istoriji,” ističe Rebecca Moore direktorka u Google Earth.

Podseća da su se mnogi susretali sa ovim promenama, mnogima su zbog toga promenjeni životi iz korena. A ona sama je iskusila ove promene kada je evakuisana sa hiljadama građana Kalifornije zbog požara.

Svakako treba pogledati i pokušati da koliko god možemo i lično ali i tamo gde radimo, odlučujemo utičemo da se smanji zagađenje, da se zaustave klimatske promene. Jedino tako ćemo sačuvati našu planetu od propadanja.