Google Earth pokazuje klimatske promene koje su se desile u poslednjih 37 godina. Dakle, sada možete da se otisnete u 1984. godinu i gledate kako se naša zemlja menjala zbog klimatskih promena. Fascinanto ali i tužno šta se dešava na našoj planeti.

Pomoću ove aplikacije videćete povlačenje ledenjaka na Aljasci, pomeranje obale Chatham, Massachusetts, piše sciencealert.com.

Vidi se kako u poslednje skoro četiri decenije šume nestaju, gradovi rastu, reke i jezera se isušuju.

Možete da se usredsredite na jednu od pet predloženih kategorija, menjanje šuma, krhka lepota, izvori energije, zagrevanje planete i urbana ekonomija.

“Naša planeta je doživela brzu promenu životne sredine u proteklih pola veka, više nego bilo kada u ljudkoj istoriji,” ističe Rebecca Moore direktorka u Google Earth.

Podseća da su se mnogi susretali sa ovim promenama, mnogima su zbog toga promenjeni životi iz korena. A ona sama je iskusila ove promene kada je evakuisana sa hiljadama građana Kalifornije zbog požara.

Svakako treba pogledati i pokušati da koliko god možemo i lično ali i tamo gde radimo, odlučujemo utičemo da se smanji zagađenje, da se zaustave klimatske promene. Jedino tako ćemo sačuvati našu planetu od propadanja.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime