Glovo, aplikacija za isporuku na zahtev, koja omogućava korisnicima da kupuju, primaju i šalju bilo koji proizvod unutar grada za manje od 35 minuta, posle uspešnog starta u Beogradu, pre 6 meseci, Stiže i u Novi Sad.

Glovo je multifunkcionalna aplikacija koja korisnicima omogućava naručivanje i dostavu bilo čega, od hrane i namirnica, poklona, cveća pa do farmaceutskih proizvoda i dokumenata unutar zone Novog Sada. Aplikacija novosađanima omogućava pristup različitim kategorijama – najboljim restoranima, supermarketima, prodavnicama, apotekama, iz kojih mogu naručiti sve što im je potrebno. Pored navedenih postoje i kategorije – kurirska dostava i “bilo šta” preko koje korisnici mogu poručiti skoro sve što požele, sa prosečnim vremenom isporuke ispod 35 minuta. Kompanija konstatno proširuje saradnju sa raznovrsnim partnerima iz maloprodaje uključujući restorane, supermarkete, apoteke, cvećare kako bi se naručeni proizvodi dostavili putem mreže kurira, tzv. Glovera, u roku od svega nekoliko minuta.

Novi Sad je postao drugi grad na tržištu Srbije gde korisnici Glovo aplikacije mogu da pristupe željenim lokacijama u svom gradu iz udobnosti svog doma, da kupe bilo koji proizvod, da ga isporuče odmah i plate preko aplikacije debitnom ili kreditnom karticom, pa čak i gotovinom. Parteri sa kojima Glovo sarađuje u Novom Sadu su KFC, Caribic, Agi Pasta, Pizzeria CIao, Padrinos, Top prica, Crepes, Red Cow burger. Osim automobila, Glovo kuriri koriste i bicikle i skutere kao sredstvo isporuke kako bi se rasteretio gradski saobraćaj i ostvario pozitivan uticaj na očuvanje životne sredine.

Branimir Đurović, direktor kompanije Glovo za tržište Srbije izjavio je: “Glovo aplikacija je za svega nekoliko meseci od početka rada na tržištu Beograda uspela da se pozicionira kao poželjna aplikacija za dostavu svega na zahtev korisnika, ali i kao poželjan partner koji daje podsticaj za razvoj lokalnog biznisa. Širenje na zonu Novog Sada, odgovor je na rastući zahtev sugrađana da i oni, kao i Glovo korisnici u Beogradu i širom sveta, mogu iz udobnosti svog doma ili gde god da se nalaze brzo, jednostavno i lako da naruče sve što im je potrebno,” dodao je Đurović.