Da li biste platili sendvič nekih 10.000 evra kada za samo par evra možete da dobijete isti takav pa čak i zdraviji? E upravo to radite ako kupujete flaširanu vodu!

 

Nedavno smo pisali zašto je sve flaširana voda loš i ni malo zdrav izbor a sada dolazi i objašnjenje kako je došlo do toga da je kupujemo, ali i zašto je ona toliko loša za nas i okruženje.

Dokazano je da je flaširana voda po pravilu manje kvalitetna od one iz česme, brže se kvari i skuplja je nekoliko desetina hiljada puta. Takođe flaše zagađuju prirodu. Na primer svake nedelje samo u Americi pola milijarde flaša se baci na otpad. Mali deo njih zaista i završi na reciklaži.

Ako niste znali flaširana voda je nastala kada su se velike kompanije suočile sa opadanjem prodaje sokova. Zato su smislili genijalnu stvar – vodu na prodaju. A kako bi ljude naterali da je kupe, kreirali su tražnju ubeđujući sve da je voda iz vodovoda nezdrava.

Pogledajte kratki film "The Story of Bottled Water" u kome je objašnjeno baš sve o flaširanoj vodi!

4 KOMENTARI

  1. Ovo jeste istina, ako su vam sve instalacije do kucestana odlicne i samim tim dobijate vodu dobrog kvaliteta…a ako su vam instalacije ocajne, kakve uglavnom jesu kod nas, onda…

  2. Ja ne smem da pijem vodu iz česme zbog velike količine krečnjaka, dobijam pesak.

    Zato pijem Prolom vodu, i mislim da je ona stvarno drugačija od svih ostalih.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime