Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja, treću godinu za redom, organizuje najveći regionalni Festival nauke koji ima za cilj da naučna dostignuća predstavi na zanimljiv, atraktivan i lako razumljiv način.

Ovogodišnja manifestacija Festival nauke održaće se 4, 5 i 6. decembra a tokom trodnevnog spektakla posetioci će moći da uživaju u eksperimentima više od 200 naučnika, profesora i studenata. Domaći ali i brojni strani naučnici imaće zadatak da svakom posetiocu, bez obzira na godine i obrazovanje, približe naizgled apstraktan svet nauke na zabavan način.

Na  festivalu koji okuplja sve radoznale prisutni će moći da se uvere da naučna dostignuća iz  fizike, hemije, biologije, astronomije, genetike, matematike, fizičke hemije, psihologije, geologije nisu neverovatna i da demonstracija nauke može biti atraktivna uz brojne vizuelne efekte. Ove godine program će biti podeljen u tri celine: postavke, predavanja i mini filmski festival, kojim će se napraviti osvrt na vezu između nauke i umetnosti.

Prošlogodišnji festival nauke posetilo je 15.000 posetilaca, dvostruko više u odnosu na prvu godinu održavanja festivala. Ovogodišnji festival je najveći do sada i održaće se na čak 4.000m2, u prostoru bivše Robne kuće „KLUZ“ u Masarikovoj 4  i Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime