U susret sedmom Festivalu nauke, koji će u Beogradu biti održan od 5 do 8. decembra, pozivaju se svi radoznali i znatiželjni da postave pitanje “Superherojima nauke”.

Sedam superheroja će odgovarati na najčešća i najzanimljivija pitanja koja deca postavljaju svojim roditeljima.

Pitanja iz svakodnevnog života na koje vam naši naučnici mogu odgovoriti je potrebno poslati na adresu  [email protected] a odgovore potražite na sajtu Festivala nauke (festivalnauke.org) kao i na na Fejsbuk stranici Festivala (facebook.com/Festivalnauke)

Superheroji koji će odgovarati na pitanja su: dr Milovan Šuvakov (Institut za fiziku), dr Oliver Tošković, (Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju), dr Zorana Kurbalija (Institut za biološka istraživanja “Siniša Stanković”), dr Vladimir Jovanović (Institut za biološka istraživanja “Siniša Stanković”), Jelena Pajović, (Institut za nuklearne nauke Vinča), Voin Petrović (Institut za nuklearne nauke Vinča) i Luka Mihajlović (Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu)

Festival nauke je najveći događaj u regionu kojim se promovišu nauka i obrazovanje. Svake godine okuplja više od 400 naučnika iz zemlje kao i goste iz inostranstva.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime