Četvrtu godinu za redom u Beogradu će se 3, 4 i 5. decembra održati najveći regionalni FESTIVAL NAUKE koji ima za cilj da nauku predstavi zanimljivom, zabavnom i korisnom u svakodnevnom životu. Obeležiće ga dvadeset pet postavki, prave male laboratorije, četiri zanimljive izložbe kao i zabavne radionice za decu, filmovi i dvadeset sedam inspirativnih predavanja o životu i svemu što nas okružuje.

 

Domaći ali i brojni strani naučnici imaće zadatak da svakom posetiocu, bez obzira na godine i obrazovanje, na zabavan način približe naizgled komplikovan svet nauke. Osobenost Festivala nauke, od samog početka, jeste interakcija sa posetiocima – sve što vidite možete dodirnuti a u eksperimentima aktivno učestvovati.

 

Ovogodišnji Festival nauke, kako programski tako i prostorno, biće najveći do sada! Činiće ga četiri celine raspoređene na tri lokacije koje se nalaze u neposrednoj blizini. Bivša Robna kuća „Kluz“ biće rezervisana za interaktivne postavke. U Studentskom kulturnom centru će se održavati inspirativna predavanja, kao i radionice za najmlađe. Za one koje više zanima spoj nauke i umetnosti, tu je poseban program „SUTRA“, koji će se odigrati u galeriji Narodne banke Srbije.

 

Festival nauke, kao najveći događaj za promociju nauke u regionu, prošle godine je za tri dana posetilo 17.000 ljudi. Kao uzor i inspiracija, Festival nauke, poslužio je Novom Sadu, Nišu i Požegi, u stvaranju  manifestacija koje promovišu nauku na drugačiji način. OČI U OČI SA NAUKOM, čekamo vas prvog vikenda u decembru na četvrtom Festivalu nauke!