Društvena strana narednog festivala EXIT biće posvećena daljem uključivanju Srbije u Evropsku uniju. Iz Exita poručuju da su uvereni da je odlučno kretanje ka Evropskoj uniji siguran put ka boljoj Srbiji. Da bi to bilo moguće neophodno je da se građanima jasno predstavi da taj put podrazumeva niz reformi koje za cilj imaju da državu učine efikasnijom u službi građana.
 
Građani imaju prava da znaju šta sve procesi uključivanja u Evropsku uniju donose, koje konkretne koristi mogu da očekuju od tih procesa, da li nečega u tim procesima treba da se boje i kako su ti procesi tekli i koji su njihovi rezultati u zemljama koje su tim putem već prošle. Pogotovu onim zemljama koje su nedavno postale članice Evropske unije. Exit kampanja za bolju Srbiju, za Srbiju punopravnu članicu Evropske unije biće predstavljena kroz kampanju za sam festival, ali i na samom festivalu kroz niz tribina, radionica, projekcija, raznih drugih aktivnosti i kroz poseban prostor unutar festivala koji će biti posvećen Srbiji na putu ka EU. Exit tim očekuje da će kampanju podržati sve one organizacije i institucije koje grade Srbiju na tom putu.
 
EXIT će se pre svega baviti onim aspektima evropskih integracija koje se tiču mladih, obrazovanjem, zapošljavanjem i viznim režimima.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime