Poljaci su najreligiozniji od svih građana zemalja Evropske unije, navodi se u Evropskom istraživanju vrednosti. Čak 93 odsto Poljaka, 79 odsto Austrijanaca i 39 odsto Šveđana je religiozno.
Religiozno je 43 odsto mladih do 30 godina, dok je pre deset godina taj procenat bio 66 odsto. Stalan je i porast nereligioznih osoba i ubeđenih ateista. Udeo ateista se u Austriji udvostručio, pa ih je od dva odsto 1999. godine, sada duplo više. Najveći broj ateista, 15 odsto, je u Francuskoj, koja se takođe nalazi u donjem delu tabele prema broju religioznih osoba sa 46 odsto.

1 KOMENTAR

  1. …ovako ako su poljaci najreligiozniji narod, a kao sto znamo crkva je protiv prostituacije,zasto onda NAJVISE zena koje poseduju familiju i veoma su KATOLICKI religiozne dolaze u ovoj zemlji gde ja zivim,i rade kao “zene koje prodaju sex”…pitam se sta je pogresno u toj veri?!…ja licno verujem samo u Boga (sa verom u Boga) i moja slava sv.Nikola kako su me moji roditelji ucili,inace Jesus itd.itd.izvite molim vas…jer je cela moja zemlja bila KOMUNISTICKA i sada posle toliko godina ti komunisti mi slave slave i posecuju crkve …molim Vas…i zbog tih velikih VERNIKA …mi dodje “da odem u ateiste”

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime