Dobro je znati koje će tehničke veštine biti najtraženije u budućnosti. A šta su to tehničke veštine? To su znanja i veštine potrebne za obavljanje određenih poslova, piše forbes.com. Drugačije su za recimo medicinsku sestru od jednog vozača, advokata od novinara i sl. Za svaki posao potrebno je imati tehničku veštinu.

Sada se postavlja pitanje koje će tehničke veštine biti najtraženije u budućnosti jer se svet toliko brzo i korenito menja da je potrebno uskladiti svoje znanje i veštine sa opštim potrebama.

Tehničke veštine će postati važnije nego ikad, naglašava se u tekstu forbes.com.

Sada je očigledno da su tehničke veštine u kodiranju, veštačkoj inteligenciji i nauci o podacima veoma tražene. Ali ima i drugih koje će biti veoma tražene u budućnosti.

Evo da ih pobrojimo: projektni menadžment, upravljanje društvenim medijima, kreiranje video i drugog sadržaja, razvoj proizvoda i upravljanje životnim ciklusom proizvoda, tehničko pisanje ili sposobnost da se objasne složeni pslovi na običnom engleskom, sposobnost efikasnog korišćenja i smila podataka, mašinsko održavanje.

Kako se pripremiti za vreme koje dolazi, koje veštine razvijati i na koji način, pitanja su koja će biti sve važnija u budućnosti.

Treba razvijati tehničke veštine kombinacijom obuke, obrazovanja, učenja na poslu i iskustva.

Treba pratiti razvoj tehnologije i na koji način one menjaju posao koji obavljate. Potrebno je učiti i biti aktivan u savladavanju promena.

Budite otvoreni za promene, praite ih u stručnim časopisima, na mreži, na javnim predavanjima, na kursevima, u razgovoru sa kolegama.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime