Nudi vam se novi posao i priželjkujete da promenite stari ali niste baš sigurni šta da uradite. Razmislite uz ove preporuke koje objavljuje forbes.com.

Važno je da uz ponudu za novi posao dobijete i podatke o radnom vremenu, plati, beneficijama, godišnjem odmoru. Ali ako toga nema razmislite šta bi drugi poslodavci mogli da vam ponude imajući u vidu vašu stručnost, postignute rezultate, kreativnost. Nemojte na brzinu odlučivati a onda za nekoliko meseci shvatiti da ste pogrešili, da ne rado idete na posao, da ste nedovljno cenjeni i plaćeni.

Ako na novom poslu nema mogućnosti za napredak i poslovni rast, jeste li sigurni da je to pravi posao za vas. Razvoj karijre je važan i potreban. Kompanija bi trebalo da nudi učenje novih veština, napredak na raznim poljima.

Ako se vrednosti kompanije ne podudaraju sa vašim, to je znak za uzbunu. Važno je da radite punom snagom i punim srcem a to je nemoguće ako vam vrednosti kompanije to ne omogućavaju. Recimo prihvatite posao u kompaniji koja šteti životnoj sredini a vi ste ekološki sasvim osvešćeni. Ili ako ste u kompaniji koja iskorišćava svoje radnike i nedovoljlno ih plaća a vi ste za poštene odnose i vrednovanje svakog posla. Sve u svemu, ako su vaše vrednosti drugačije od vrednosti kompanije bićete nezadovoljni, nesrećni i mrzovoljni a posao ćete otaljavati.

Ako vas iz nove kompanije požuruju da prihvatite posao, tu nešto nije u redu. To verovatno znači da im se žuri da popune radno mesti a da im nije toliko bitno koliko ste stručni i koliko možete da doprinesete kompaniji.

Ako novi poslodavac nije spreman da vam odgovori na vaša pitanja o budućem poslu tu nešto nije u redu. Ne odgovara na pitanja o zaradi, beneficijama, odmoru sigurno nešto kriju.

Savet stručnjaka je i da ukoliko ne prihvatite određenu ponudu ne spaljujete mostove. Napišite ljubaznu poruku u kojoj se zahvaljujete na odvojenom vremenu iako ne prihvatate ponudu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime